LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Så mycket ärver Lotta Hedlund – efter Svennes bortgång

29 mar, 2023 
Jonna Lawaetz
Svenne Hedlund lämnade jordelivet i december 2022.
Nu är bouppteckningen klar och Svennes gåva till Lotta Hedlund avslöjas.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför försvinner Leif & Billy: ”Vi behöver en paus”Brand logo
Därför försvinner Leif & Billy: ”Vi behöver en paus”

Den omåttligt populära popduon Svenne & Lotta tog Sverige med storm under slutet av 60-talet. Duon bestod av Svenne Hedlund och Charlotte ”Lotta” Hedlund och blev snabbt ett av landets mest uppskattade musikgrupp under 70-talet.

Svenne och Lotta träffades för första gången 1966 när hon uppträdde på Hamburger börs i Stockholm med gruppen The Sherrys. I publiken satt Svenne, som applåderade imponerat, tillsammans med Hep stars-medlemmarna Christer Petterson och Benny Andersson.

Svenne och Lotta fattade tycke för varandra och 1969 gifte de sig och blev ett av Sveriges hetaste par. De var gifta fram till 2014 då de tog det gemensamma beslutet att skilja sig, men har fram till att Svenne gick bort i december, haft en nära relation till varandra.

Annons

Testamentet efter Svenne Hedlund – det lämnar han efter sig

Året efter att paret bestämde sig för att gå skilda vägar skrev de ett gemensamt testamente. Enligt Expressens uppgifter var deras vilja att den som överlevde den andra skulle få hela den avlidnas arv. Detta innebär alltså att barnen inte skulle få någon arvedel och om deras barn och barnbarn trots allt ändå skulle begära sin del så skulle medlen i första hand tas från den lösa egendomen.

Enligt Expressen hade Svenne tillgångar på drygt 700 000 kronor, men att större delen av summan utgjordes av hälften av fastigheten som han och Lotta ägde tillsammans. Efter att alla skulder dragits av återstod ungefär 220 000 kronor.

Svenne Hedlunds gåva till Lotta Hedlund

Det som sticker ut i bouppteckningen är den legendariska bilen av märket Cadillac. Det amerikanska bilmärket blev synonymt med Svenne och Hep Stars under 60-talet då flera av deras låtar och album är uppkallade efter detta.

Annons

Bilen lämnades alltså till Lotta. Expressen har varit i kontakt med Lotta som inte vill kommentera saken närmre.

Men enligt familjen var det viktigt att bilen fick en ägare som skulle ge den ett värdigt liv efter att Svenne lämnat jordelivet. Familjen har sålt bilen vidare till någon som kommer ge den lika mycket kärlek som Svenne gjorde.

– Det var därför vi inte ville sälja till vem som helst. Nu blir det en ägare med samma känslor som Svenne hade. Bilen kommer bara att rulla på sommaren, berättar Svennes tidigare svärson Per Lönnberg till Expressen.

FOTO: Kamerareportage/TT, Micael Engström/TT

Annons