ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Claes Malmberg om impotensen efter prostatacancern – så mår han idag

20 feb, 2023 
Claes Malmberg
Claes Malmberg drabbades av prostatacancer och impotens kom som en följd av behandlingen.
Nu berättar han om sitt mående idag och livet efter cancerbeskedet.
– Jag är betydligt mycket bättre på det som har med sex att göra nu än vad jag var innan om jag ska vara ärlig, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Claes Malmbergs stora familjelycka: ”Gråter”Brand logo
Claes Malmbergs stora familjelycka: ”Gråter”

Det var under våren 2022 som Claes Malmberg, 61, bröt tystnaden om att han hade drabbats av prostatacancer, under början av pandemin. Det hela upptäcktes av en slump och en vän bad honom kontakta läkare. Tack vare sin försäkring blev Claes opererad inom bara några veckor.

– Det hade aldrig inträffat om jag inte hade haft den privata sjukförsäkringen, som jag egentligen är motståndare till att man kan teckna, men i mitt fall var det min smala lycka. Så det var så mycket tillfälligheter som gjorde att allt gick så bra som det gjorde, sa Claes när han berättade om sin kamp i Fördomspodden.

Så mår Claes Malmberg idag – ärliga orden om impotensen: ”Inget jag lider av”

Claes har även pratat öppet om sin impotens, som är en sidoeffekt efter behandlingen, då han vill bryta tabun kring ämnet. Men hur mår då Claes idag? I en intervju med Hänt berättar han.

Annons

– Jag mår bra, jag mår alldeles utmärkt. Det man kan säga om det (reds anm. impotensen) är att det är en konsekvens. Opererar du dig så är det en konsekvens sen kan det vara längre eller kortare tid, impotensen. Det drabbar ju i stort sätt alla som opererar sig för prostatacancer, så det är inget jag är unik med. Möjligtvis är jag unik med att jag säger det, säger Claes och fortsätter:

– Det är inte konstigare än att om jag ramlar i skidbacken så bryter jag benet. Sen finns det ju hjälpmedel, det är ju inget jag lider av. Tvärtom skulle jag säga att jag är betydligt mycket bättre på det som har med sex att göra nu än vad jag var innan om jag ska vara ärlig. Väldigt många män är ganska penisfixerade och det behöver inte jag vara.

Livet efter cancerbeskedet: ”Jag får gå och ta prover, testa mig och så där”

Även om Claes idag mår bra så räknas han än inte som friskförklarad utan är fortsatt under kontroll.

– Det tar ett par år. Jag får gå och ta prover, testa mig och så där. Men det är inget som besvärar mig på något sätt. Mer att man blir lite orolig varje gång man ska testa sig men det är inget jag tänker på annars. Det är inget som påverkar mig i den meningen, inte så att jag går omkring och tänker på det hela tiden. Det är vad det är, men än så länge finns det inga tecken på att det skulle vara något som är allvarligt eller problematiskt.

FOTO: TT

Annons