Så lurar TV4 brevskrivarna i Bonde söker fru – kärlek åt alla

Erik Bolang och Linda Lindorff i Bonde söker fru – Kärlek åt alla

Foto: TV4/TT

Linda Lindorff beslutade vilka bönderna Linn och Erik skulle dejta i veckans Bonde söker fru-Kärlek åt alla.
Men detta fick brevskrivarna aldrig veta – de trodde istället att de hade blivit bortvalda av bönderna själva.

Återigen syns Linda Lindorff, 48, hjälpa några av Sveriges bönder att finna kärleken i tv-rutan. Det är nu den femtonde säsongen av succé-programmet Bonde söker fru som går av stapeln. Under årens gång har det sprudlat av kärlek på gårdarna. Det har dessutom blivit båda barn och bröllop efter att bönder och brevskrivare funnit varandra genom Lindas hjälp.

Sedan några säsonger tillbaka har Bonde söker fru dessutom fått ett sidoprogram Bonde söker fru – Kärlek åt alla. I årets säsong får TV4-tittarna följa Erik Bolang och Linn Regild. Detta efter att Erik Carlsson skickade hem alla sina brevskrivare redan i andra avsnittet och Jon-Erik Andersson insjuknade i corona.

Det är alltså bra två bönder som vi i år får se i sidoprogrammet, men vad gör väl det? Precis som vanligt är det nervös stämning i luften och spänningen är olidlig gällande om Erik och Linn ska finna sina framtida partners.

Linda Lindorff fattade böndernas beslut

Häromveckan var det dags för bönderna att välja ut sina första singel-dejter. Efter att ha dejtat i grupp hoppades alla brevskrivare på att få vara dem som just deras bonde ville lära känna lite extra. Det hettade till rejält på dejten som Erik och hans dejt Johanna begav sig iväg på – säsongens första kyss skedde nämligen. Även Linn fick en lyckad dejt med brevskrivaren Victor.

Denna vecka fick dock varken Linn eller Erik välja själva vilka de skulle dejta, istället var det Linda Lindorff som tog beslutet.

– Ni ska få gå på ännu en singel-dejt och du ska få gå med Oscar, säger Linda i programmet och tittar på Linn.

– Jag tycker att Linda gjorde ett bra val av person för min singel-dejt, säger sedan Linn.

Bonde söker fru-Leif Eriksson har funnit kärleken – efter TV4-programmet

Linda berättar också att Erik ska få dejta sin brevskrivare Caroline. När det sedan är dags att offentliggöra vilka som har fått singel-dejter synts spända brevskrivare vara uppradade framför Linda. Vad de däremot aldrig får veta är att dessa val alltså är gjorda av Linda och inte av bönderna själva.

När Linda berättat vilka som ska få gå på singel-dejter är det blandade känslor bland brevskrivarna. Amy känner sig snabbt besviken då hon hade hoppats på att Erik skulle välja henne, men faktum är att det alltså inte är Erik som valt.

– Det känns skittråkigt. Det är klart att det är jobbigt att lämnas med en känsla av att han är mindre nyfiken på mig än vad han är på Caroline, säger brevskrivaren Amy.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Förvirringen bland brevskrivarna efter att valen offentliggjorts

Linns brevskrivare Oscar visar sig bli glatt överraskad när han förstår att han ska få en dejt, han trodde nämligen inte att Linn skulle välja honom – vilket hon inte heller gjorde, utan det var Lindas beslut.

– Det var lite oväntat faktiskt när jag fick höra det. Jag blev väldigt glad, det ska bli spännande, säger Oscar om att ha blivit vald.

När Hänt når TV4 förklarar kanalen deras synsätt på det hela. Erik och Linn hade nämligen kunnat berätta att det inte var deras val av dejter men detta ser inte ut att vara information som når brevskrivarna i programmet.

”Det var ingen hemlighet att Linda fick vara med och välja dejtpartners. Allt skedde i samråd med bönderna och de fick själva avgöra om de ville berätta för brevskrivarna eller inte”, skriver Paulina Bånge, pressansvarig för programmet i ett meddelande till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Bonde söker fru-Pontus Mikaelsson om skilsmässan från dotterns mamma

LÄS OCKSÅ: Mats Thomasson sjuk i Bonde söker fru – brevskrivarna får lämna