LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så lever Sven Bertil Taubes dotter Sascha Zacharias idag

04 maj, 2020 
Sascha
Sven-Bertil Taubes dotter Sascha Zacharias slog igenom på 90-talet i tv-serien Skilda världar.
Idag är hon 41 år gammal och mycket har skett sedan dess.
Så här ser Saschas liv ut idag!
Annons
Petters ärliga ord om nya livet med hustrun: ”Jättejobbigt”Brand logo
Petters ärliga ord om nya livet med hustrun: ”Jättejobbigt”

Den folkkära artisten och skådespelaren Sven-Bertil Taube, 85, har fyra barn. 1960 blev han pappa för första gången, då till sonen Jesper Taube, 60, som han har tillsammans med Inger Taube. Därefter fick Sven-Bertil dottern Ann-Charlotte Taube, 55, tillsammans med Gunilla Thorgren, Sascha Zacharias, 41, tillsammans med Ann Zacharias och Felix Taube, 26, tillsammans med sin nuvarande hustrun Mikaela Rydén.

Sascha Zacharias flytt till Rom i Italien

Sascha Zacharias gick i sin fars fotspår redan som ung. På 90-talet, när Sascha endast var 18 år gammal slog hon igenom i den populära serien Skilda världar. Sascha blev då karaktären Stina med hela svenska folket, men hur har hennes liv sett ut sedan dess? Idag har hon hunnit bli 41 år gammal och mycket har hänt sedan hon klev ur rollen som Stina.

– När jag slutade på Skilda världar var jag 18 år och hade varit flitig och sparat ihop en del pengar. Så jag packade en väska och bestämde mig för att flytta till Rom för att lära mig italienska och sedan utbilda mig och söka jobb som skådespelerska, har hon tidigare berättat för tidningen Mama.

​Sascha Zacharias
​Sascha Zacharias spelade rollen som Stina i Skilda världar.
Karin Törnblom/TT

Nya huvudrollen i TV4-serien

Efter 17 år i Italien bestämde sig Sascha för att flytta hem och fortsätta sina skådespelsdrömmar i Sverige. Men hon har hunnit med en hel del annat än att skådespela under tiden i hemlandet.

Annons

– Under de senaste åren i Sverige har jag jobbat med vegansk mat, som personlig assistent till en liten flicka med cp-skada samt med en form av palliativ vård och nu utbildar jag mig till tandsköterska. Jag skulle vilja jobba med barntandvård men självklart kommer jag alltid ha mitt skådespeleri som min passion, säger hon till Mama.

Trots att möjligheterna för att jobba som skådespelare varit begränsade så är nu Sascha Zacharias återigen aktuell i en stor svensk produktion. I den andra säsongen av kriminalserien Rebecka Martinsson tar hon nämligen över huvudrollen som just Rebecka Martinsson.

Sascha Zacharias
Idag är Sascha Zacharias 41 år och aktuell i rollen som Rebecka Martinsson. Foto: Carolina Byrmo

Livet som småbarnsmamma

En annan roll som Sascha tagit sig ann är rollen som mamma. För tre år sedan föddes nämligen dottern Misha och idag lever Sascha och Mishas pappa med delad vårdnad om dottern som de turas om att tillbringa tid med.

Annons

När Sascha under fem månaders tid behövde bosätta sig i Kiruna där Rebecka Martinsson spelas in, fick dottern följa med. För att få vardagspusslet att fungera började dottern tillfälligt på förskola i området. Under en intervju i Nyhetsmorgon berättar Sascha om ur och skur-förskolan som fångade både hennes och dotterns hjärta.

– I Kiruna så fick dem leka runt i naturen så det kommer vi sakna, säger hon i programmet.

Även pappa Sven-Bertil begav sig upp till Kiruna för att hjälpa till att passa Misha medan Sascha skådespelade. Idag håller Sascha och hennes pappa kontakten via Skype och telefonsamtal eftersom de inte har möjlighet att ses på grund av coronaviruset.

FOTO: Eero Hannukainen/TT/Carolina Byrmo/TT/Karin Törnblom/TT

Annons