LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför känner du igen Sascha Zacharias som Rebecka Martinsson

13 maj, 2020 
Rebecka Martinsson: Därför känner du igen Sascha Zacharias
Skådespelerskan Sascha Zacharias tar över huvudrollen i säsong 2 av den svenska kriminalserien Rebecka Martinsson.
Många tittare kan känna igen Sascha, men kanske inte riktigt sätta fingret på var de har sett henne.
Vad är det egentligen för sammanhang som tittarna kan ha sett Sascha i?
Hänt svarar.
Annons
Rebecka Martinsson: Därför känner du igen Sascha ZachariasBrand logo
Rebecka Martinsson: Därför känner du igen Sascha Zacharias

Rebecka Martinsson är en svensk kriminalserie som är baserad på Åsa Larssons deckarromaner. Den första säsongen hade premiär på TV4 år 2017. Den bestod av åtta delar och huvudrollen spelades av Ida Engvoll, 34.

Rollen som Rebecka Martinsson

Men i säsong 2 av kriminalserien är huvudrollen utbytt och spelas istället av Sascha Zacharias, 41. Ida som hade rollen som Rebecka innan Sascha har inte försvunnit helt från kriminalserien, utan hon är nämligen exekutiv producent för säsong 2.

Det första många tittarna tänkte när Sascha klev in i rollen som Rebecka var ”henne har man sett förr”. Men varifrån kan vara svårare att sätta fingret på.

Sascha Zacharias är skådespelerska och dotter till en av Sveriges mest folkkära artister Sven Bertil Taube, 85. Men vad är det egentligen för roller som Sascha har spelat?

Skådespelerskan har haft några mindre roller i svenska produktioner tidigare, bland annat Modus och Beck. Hon har även spelat ett flertal roller i Italien, som varit Saschas hemland i flera år.

Annons

Men det är vaken för sina småroller i kriminalfilmerna eller för sina italienska roller som hon främst har satt sina spår.

Saschas roll i Skilda världar

Sascha föddes 23 februari år 1979 i Stockholm och visste tidigt i livet vad hon ville syssla med. Det var stor uppmärksamhet Sascha drog åt sig när hon dök upp i rutan som Stina Toivonen i tv-serien Skilda världar på TV4.

Skilda världar, Sascha Zacharias som Stina Toivonen
FOTO: TV4

En roll som ledde till att hon belönades med Guldklappan för Bästa unga skådespelerska, inte illa!

Skilda världar blev snabbt populärt och Sascha spelade rollen som lillasyster till Daniel Toivonen, som serien främst handlade om till en början.

Sascha Zacharias som Stina Toivonen i Skilda världar
FOTO: TV4
SKILDA VÄRLDAR
FOTO: TV4

I serien medverkade hon i två år, från 1996 till 1998. Efter det flyttade Sascha till Italien och satsade på karriären där. Men efter 17 år bestämde sig Stina för att tillslut flytta hem till Sverige igen.

FOTO: Pressbild/Tove Risberg, TV4

Annons