Så lever Susanne Barklund – 33 år efter SOS – en segelsällskapsresa

Susanne Barklund, Jon Skolmen, Lasse Åberg och Per Eggers i SOS – en segelsällskapsresa.
NU GRATIS

Hur lever Susanne Barklund i dag, 33 år efter succén i Sällskapsresan? Här berättar hon med egna ord.
✔︎ Därför har hon ingen kontakt med Lasse Åberg i dag.
✔︎ Skilde sig för 20 år sedan – så är kärlekslivet i dag.
✔︎ Hemska händelsen: ”När det hände fick mina barn inte tag i mig”.

Hon spelade Krisse i SOS – en segelsällskapresa 1988. Sedan dess dyker Susanne Barklund, 63, med jämna mellanrum upp på vita duken och i tv.

✔︎ Det här är Susanne Barklund

Ålder: 63.
Stjärntecken: Oxe.
Bor: Vasastan i Stockholm.
Familj: Döttrarna Annika, 33, Maria, 28.
God egenskap: Omtänksam.
Dålig egenskap: Splittrad när det är för många järn i elden.
Äter helst: Italienskt.
Dricker helst: Te och kaffe och ett glas champagne då och då.
Borde: Slänga och röja – för jag har bott i samma lägenhet i 33 år.
Axplock från karriären: Goda grannar, Tusenbröder, Beck – den japanska shungamålningen, Sjätte dagen, Kommissarien och havet, Mamma Mia – here we go again, Du gamla du fria, STHLM och Mäklarna-
Kändismerit: Hängt med Pierce Brosnan, Colin Firth och Stellan Skarsgård i Paramount Pictures studio i London under inspelningen av ”Mamma Mia! Here we go again”.

Hur står det till Susanne?

– Det är fint. Jag har precis varit iväg och spelat tennis!

Är du bra?

– Ja, jag har spelat sedan jag var liten. Då blir man bra.

Susanne Barklund med Birgitte Söndergaard i Sällskapsresan 3.

Det har gått hela 33 år sedan du spelade Krisse i ”SOS – en segelsällskapsresa”. Känns det som att tiden gått otäckt fort?

– Både och. Så är det verkligen. Mycket har hänt sedan dess. Både privat och professionellt. Som person mår jag mycket bättre nu. När jag var yngre tänkte jag ofta på saker som jag v-i-l-l-e göra. Nu ser jag till att jag gör allt som jag faktiskt vill göra!

Susanne har ingen kontakt med Lasse Åberg

Har du kontakt med Lasse Åberg, Birgitte Söndergaard, Ewa Fröling eller någon av de andra tungviktarna från Stig Helmer-succén?

– Lasse Åberg har jag ingen kontakt med. Tyvärr. Eller tyvärr. Det har bara inte blivit så. Däremot har Birgitte och jag kontakt. Vi är vänner sedan länge. Gick på Scenskolan ihop. Och Per Eggers träffar jag på gatan ibland. Han spelade min fästman, han som blev full. Han bor här i kvarteret.

På 80-talet var du gift med Peter Dalle. Inte på riktigt men i tv-serien ”Goda grannar”. Hade era karaktärer ”Mia” och ”Pierre” ett lyckligt äktenskap?

– Inte alls. Han var otrogen med Meg Westergren. Och så kunde vi inte få barn, heller, som jag ville, (skratt). Tidigare bodde förresten jag och Peter Dalle i samma förening. Vi sågs i tvättstugan, det var roligt!

NU GRATIS
Birgitte Söndergaard bryter tystnaden efter svåra familjesorgen

Kilar du stadigt med någon?

– Just nu?

Ja.

– Nej, nu kilar jag inte stadigt.

Hur länge har du varit singel?

– Det är nästan lite hemskt att säga, men jag skilde mig 2001…

Vilken gubbstrutt som du spelat mot faller dig mest i smaken om du får välja mellan Stellan Skarsgård, Jan Malmsjö och Peter Haber?

– Det är ju Stellan. Han är outstanding. Väldigt sympatisk. Peter också. Jan vet jag inte för honom känner jag inte.

Vad är det mest häpnadsväckande som hänt bakom kulisserna?

– När jag jobbade på Malmö Stadsteater, direkt efter scenskolan, så spelade vi en judisk pjäs. Det här var 1980. Vi blev faktiskt bombhotade och fick utrymma lokalen – mitt i vintern. Det var svinkallt. Minus 20. Det var riktigt obehagligt.

Vilken färg är det på huset som du bor i?

– Det är ockragult.

NU GRATIS
Lasse Åberg om relationen med hustrun Inger

Vilken byggnad i ditt närområde borde sprängas bort?

– Usch, de nya tornen i Hagastan är jag inte alls förtjust i!

Vilken komiker får dig nästan alltid att skratta?

– Jag måste faktiskt säga Peter Dalle och Johan Ulveson. Nu är man gammal, liksom, om man säger så, men om jag bara ska ta något spontant så tycker jag att de är suveräna. Även Gösta Ekman, så klart.

Vad har du slutat vardagsgnälla över?

– Jag försöker säga till mig själv att jag inte ska gnälla på alla dessa sparkcyklister som håller på att köra på mig på trottoaren, men det är svårt att inte göra det. Jag är rädd om mina hälsenor och vill kunna fortsätta promenera och spela tennis.

Vilket är det grövsta brottet du kommit i närheten av?

– Det fruktansvärda som hände på Drottninggatan. Jag hade gått där bara någon timme innan. Det var en jättehärlig dag, en fredag tror jag. Jag hade precis varit och tränat. När det här hände fick mina barn inte tag i mig, jag satt på ett kontor och hörde inget. Det var hemskt allting, det var fruktansvärt.

NU GRATIS
Sällskapsresan-Weiron avslöjar – därför har han ingen kontakt med Sven Melander i dag

Vad väntar runt hörnet i ditt förträffliga liv?

– Oh, himlen runt hörnet… Jag går faktiskt och hoppas på besked när det gäller ett jobb. Det vore väldigt roligt om det gick i lås. Sedan hoppas jag få fortsätta jobba – med bra och roliga människor och bra projekt.

Slutligen Susanne, vad skulle du välja: kidnappa Lotta Engbergs hund och få en rak höger av Soldoktorn, hypnotisera Björn Borg och stjäla hans tennisracket eller för jämnan ha prins Carl Philip sittande på ditt kylskåp?

– (Skratt). Björn Borg! Vi är ju polare, tennisspelare som vi är. Han har förresten druckit te hos min mormor i Smögen. Och min pappa var ordförande i en tennisklubb, jag tog emot pris av Björn när jag var 15, 16 år. Härliga tider!

Foto: C More & TT

SENASTE NYTT!