Hänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möter
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lill Lindfors klar för Lotta på Liseberg – därför väljer hon bort Allsång på Skansen

21 maj, 2023 
Lotta Engberg, Lill Lindfors och Pernilla Wahlgren
Hänt möter Lill Lindfors – den ständigt aktuella stjärnan som alltid har nya projekt på gång.
✔︎ Hälsobeskedet efter 83-årsdagen
✔︎ Framtidsplanerna för karriären: ”Tung belastning”
✔︎ Därför tackar hon nej till Allsång på Skansen i år
✔︎ Lyckan över barnbarnet: ”Fantastiskt”
✔︎ Det gör Lill Lindfors helst när hon inte jobbar
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så mår Christina Schollin idag efter otäcka olyckanBrand logo
Så mår Christina Schollin idag efter otäcka olyckan

Lill Lindfors, 83, har nått framgångar som de flesta bara kan drömma om. Trots över 60 år som artist finns än inga planer på att lägga ner, schemat är ständigt fullt och Lill har alltid mer att ge. När jag når henne har hon en liten lucka mellan jobben.

– De är de första dagarna på ett tag som jag är lite ledig och det är jätteskönt. Så jag är på Öland, säger Lill.

Några dagar tidigare fyllde Lill år, födelsedagen tillbringade hon tillsammans med kärleken Anders Byström, 79.

– Jag firade med min make, vi åt en god middag och drack champagne. Det var bara vi två, vi har varit på olika håll och jobbat så nu fick vi samlas och så åt vi en fantastiskt god middag på Hotell Borgholm. Det var en avsmakningsmeny, så läckert.

Annons

Hur mår du?

– Jag mår bra, av vad jag vet mår jag bra man vet ju aldrig vad kroppen har för sig men jag mår bra. Jag är rörlig, jag är verkligen tacksam för jag har en bra kropp.

Lill Lindfors och maken Anders
Lill Lindfors och Anders Byström. Foto: TT

Så lever Lill Lindfors idag – kommande projekten och trädgårsintresset

Vintern har varit full av arbete så i sommar väntar äntligen lite välförtjänt ledighet. Men är man Lill Lindfors är ledighet aldrig bara ledighet.

– I sommar kommer jag att vara ledig, fast jag är aldrig ledig för jag har så lång framförhållning. Jag ska förbereda ett jobb som känns roligt, nämligen en turné med Nisse Landgren och Jan Lundgren. Det blir musik, prat och musikalisk lekfullhet.

Vad gillar du att göra när du är ledig?

– Just nu gillar jag att jobba i trädgården, i växthuset. Men också att läsa och spela lite piano.

Annons

Höstens stora projekt med Nisse Landgren, 67, och Jan Lundgren, 57, är något som hon ser glatt fram emot. Scenen har varit hennes andra hem nästintill hela hennes liv och några tankar på att lägga ner finns inte.

– Det är ett sätt att leva också, det finns så mycket glädje i det jag jobbar med. Det finns en kreativ sida, skapandet, att möta publiken. Att vara i den skapande processen är så livgivande.

Du har föreställning efter föreställning, känns det forfarande lika kul?

– Det varierar ska jag säga. Jag ska till Norge också så hösten är redan fullbokad och då kan jag ibland känna att suck ska jag verkligen... Sången och musiken och mötet med publiken, det roar mig och jag är väldigt förtjust i mötet men det som jag tycker är mest krävande är att packa upp, packa ner och resa. Alla de där dagarna som går när man är ute och turnerar. Det blir en tung belastning, säger Lill.

Hon fortsätter:

– Men att vara med de här killarna, det gillar jag.

Annons

Familjelyckan med dottern och barnbarnet: ”Det är en stor grej”

Att åldern bara är en siffra är ett uttryck som passar väl in på Lill. I slutet av maj ska hon uppträda med en låt som just handlar om ålderism, vilket betyder diskriminering och fördomar mot individer eller grupper på grund av deras ålder

– Jag har sjungit in en idé som Barbro Westerholm har jobbat på. Att vuxna och äldre istället för att säga att man är gammal, ska säga att man är årsrik. Så det ska jag vara med på ett seminarium med en sång som hon är idégivare till.

– Tyvärr gick Barbro bort för ett par månader sedan. Så hon fick inte vara med och uppleva den här sången på scenen men hon är säkert med oss ändå.

Lill är mamma till Petronella Wester, 53, som även hon har en dotter. Flickan som är Lills barnbarn har nu vuxit upp och tar snart klivet ut i vuxenlivet.

– Hon tar studenten nu, så det känns roligt. Det är en stor grej och upplevelse faktiskt, säger Lill.

Annons

Vad betyder det att ha ett barnbarn?

– Det har varit fantastiskt att ha barnbarn, vi har fin kontakt.

Lill Lindfors och dottern Petronella
Lill Lindfors och dottern Petronella. Foto: TT

Lill Lindfors gästar Lotta på Liseberg sommaren 2023 – väljer bort Allsång på Skansen

Bland Lills lediga sommarplaner har en allsångs-bokning smugit sig in. I år blir det inte Allsång på Skansen, däremot kommer vi att få se henne i Lotta Engbergs, 60, Lotta på Liseberg.

– Jag ska gästa Lotta på Liseberg, jag fick förfrågan från andra hållet också men då krockade det. Så då får man bestämma sig för en av upplevelserna. De är ju både allsång på Skansen och allsång på Liseberg. Men då låg Liseberg före med frågan.

Lotta och Lill har under året stött på varandra flertal gånger.

– Vi känner varandra utan att känna varandra. Vi har träffats under årens lopp och haft trevliga stunder när vi har jobbat tillsammans. Jag tycker att det är roligt med Liseberg, jag är väldigt förtjust i Göteborg.

Härom året tilldelades Lill Lindfors dessutom utmärkelsen Lisebergsapplåden.

Vad betyder det att få ha hållit på det du älskar under alla dessa år?

– Det är fantastiskt men jag har gjort så många olika saker hela tiden. Så jag tror det har hjälpt till för att göra karriären lång. Det har varit många olika typer av föreställningar.

FOTO: TT

Annons