Så lever Britt Ekland idag – efter avhoppet från Svenska Hollywoodfruar

Britt Ekland i James Bond

Britt Ekland är en av Sveriges absolut största skådespelerskor genom tiderna.
Men de senaste åren har hon inte synts till speciellt mycket i tv-rutan.
Så lever hon idag!
Slå på ljud

Britt Ekland, 78, slog igenom redan som ung då nationalikonen Povel Ramel tog henne under sina vingar och hon började framträdanden i hans Knäppupprevyer. Men hennes framgång skulle inte stanna innanför landets gränser och Britts internationella genomslag kom då hon spelade bondbrud i filmen Mannen med den gyllene pistolen. Efter det pekade karriären rakt uppåt och idag kan hon stolt säga att hon medverkat i inte mindre än 40 internationella filmer.

LÄS MER: Sanningen bakom Markoolios plötsliga försvinnande

Tidigt såg man även att Britt hade en framtid som programledare och showen Bara med Britt sändes 1992. Under de senaste åren har det dock inte blivit många filmroller för Britt och istället har vi sett henne som medverkande i diverse tv-program. 2007 var hon en av de medverkande i Stjärnorna på slottet och 2013 blev hon presenterad som en av de Svenska Hollywoodfrurarna på TV3.

Sanningen bakom avhoppet i Svenska Hollywoodfruar

Snabbt efter sin premiär rök dock Britt Ekland ihop Hollywoodfrun Gunilla Persson, 62, och när Britt efter två säsonger meddelade sitt avhopp sörjdes hon inte av rivalen.

– Hon var så elak mot mig. Det är verkligen skönt att hon är borta, sa Gunilla då till Expressen.

Den offentliga anledningen till att Britt valde att sluta programmet var dock tidsbrist då hon fått barnbarn och ville kunna vara en närvarande mor- och farförälder. Britt Ekland var under fyra år gift, mellan 1964 och 1968, gift med den brittiske komikern och sångaren Peter Sellers som hon har dottern Victoria Sellers, 56, tillsammans med. Hon har även sonen Thomas Jefferson, 33, och Nicolaj från tidigare förhållanden. I en intervju med Aftonbladet har hon tidigare berättat om lyckan över att få barnbarnen Cassius, 8, och Lucas, 4.

Chalize Theron spelade rollen som Britt Ekland i filmen om exmaken Peter Sellers.

Theodore Wood

– Jag är väldigt lycklig. Mitt första barnbarn! Han har massor av hår precis som jag trodde eftersom hans pappa har massor av hår, sa Britt Ekland till Nöjesbladet då Cassius föddes 2013.

Fruktansvärda beskedet för barnbarnet

Sedan många år bor nu Britt Ekland tillsammans med sin familj i Los Angeles, USA. Förra året kom dock den forna bondbruden med en fruktansvärd nyhet då hon berättade att barnbarnet Lucas drabbats av nervsjukdomen ALD.

– Lucas nådde alla milstolpar. Du skulle aldrig kunna gissa att det var någonting fel med honom eftersom det fanns inga synliga varningssignaler, sa Britt då till den brittiska tidningen Daily Mail.

Sjukdomen bryter sakta ner nervsystemet och enligt Socialstyrelsen överlever barn med sjukdomen i regel bara några år efter att diagnosen ställts. Lucas föräldrar, sonen Nicolaj och hustrun Alison, väntade i två år med att berätta för farmor Britt om sjukdomen då de själva var tvungna att landa i det tragiska beskedet.

– De hade vetat om det i två år innan de berättade för mig och jag kan förstå varför de ville få reda på så mycket information som möjligt först.

Matrix

I intervjun berättar Britt att hon ser ljust på framtiden då en ryggmärgtransplantation kan komma att förbättra Lucas chanser till att överleva sjukdomen.

– Lucas kan få möjligheten att få ett perfekt liv. Han kan bli läkare, en advokat, en rörmokare, en racerförare, sa hon till Daily Mail under förra året.

Den som vill veta mer om Britts liv i USA kan följa henne på Instagram där hon ständigt håller sina följare uppdaterade och delar med sig av bilder på sina älskade barnbarn och vovven Bowie Ekland.

LÄS OCKSÅ: Ett år efter sveket från Paolo Roberto – Elin Härkönen berättar om hatet

LÄS OCKSÅ: Gravida Carolina Gynnings första ord om Carina Bergs bebislycka

FOTO: TT/Instagram

SENASTE NYTT!