TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Bosse Parnevik försvann från rampljuset – så lever han idag

20 mar, 2023 
Bosse Parnevik med hustrun
Bosse Parnevik fyller 85 år och har firats av såväl familj och vänner.
Men hur lever folkkära profilen idag?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Parnevik om drömhuset i Florida: ”Så taggad”Brand logo
Parnevik om drömhuset i Florida: ”Så taggad”

Bosse Parnevik, 85, karriär tog fart redan i tonåren. Det hela började med uppträdanden med imitationer på ungdomsgårdar.

I slutet av 1960-talet blev Bosse folkkär på riktigt. Han gjorde cirka 300 framträdanden i folkparker och blev en av landets bäst betalda artister. Han har dessutom medverkat i flera tv-serier och filmer. Bland andra Långtradarchaufförens berättelser, Göta Kanal eller Vem drog ur proppen? och Värmlänningar i närbild.

Förutom att vara skådespelare, artist, imitatör och komiker är Bosse Parnevik pappa till Jesper Parnevik och Jessica, Jennie och Jill.

Bosse Parnevik fyller 85 år – firades av familj och vänner

Bosse Parnevik lever ihop med hustrun Gertie Parnevik. Han har även en stor barnbarnskara, bland andra Peg, Penny, Philippa och Phoenix Parnevik som vi känner igen från TV3-serien Parneviks.

Annons

Familjen syns ofta umgås tillsammans och nyligen vankades det stor fest för Bosse – för att fira 85-årsdagen lite i förskott.

I mitten av mars sa han såhär till TT om sin födelsedag som inträffar 20 mars.

”Vet inte hur det känns, jag har ju inte fyllt ännu. Men jag lever på övertid. Statistiskt är det ju så. Man får vara tacksam att man känner sig pigg.”

Penny Parneviks make Douglas Murray med Bosse Parnevik.

”FARFAR 85”, skriver barnbarnet Penny på Instagramstory om firandet.

Vilket fint firande!

Så lever Bosse Parnevik idag – kärlekslyckan med hustrun Gertie

I en intervju med Hemmetsjournal inför Bosses medverkan i Stjärnorna på slottet berättade Bosse att han håller igång med aktiviteter. Bland annat spelar han golf – precis som sonen Jesper Parnevik.

– Nej, jag är noga med att hålla i gång varje dag. Bland annat simmar jag, tar promenader och spelar golf då och då. Vad gäller golfen har jag som lägst haft åtta i handicap, men nu blir det inte lika mycket och jag ligger på 24 i handicap.

Annons

Bosse och hustrun Gerties kärlekshistoria går lång tillbaka i tiden. De träffades på en krog i Göteborg.

– Jag uppträdde på en krog i Göteborg. Jag var ungkarl så jag gick ner och dansade efter föreställningen med olika tjejer. Men det var en som glodde på mig hela tiden, även när hon dansade med andra. Det visade sig att hon slagit vad med sin kompis om vem som skulle få dansa med mig först. Och så fick hon det, har han förklarat för Aftonbladet.

Bosse Parnevik är bosatt i ett hus i Österskär, strax utanför Stockholm med hustrun. Såhär sa Bosse Parnevik om sitt lyxiga hus 2018 till Leva & Bo.

– Jag och min hustru Gertie har 14 rum på en sjötomt i Österskär. Vi har ju varit sex i familjen, men nu är vi bara två personer som springer runt där när inte barnen är hemma. Vi bor kvar eftersom vi trivs så bra. När vi tittade på herrgården tände vi på alla fyra, den hade sjöutsikt över Trälhavet och allt. Vi köpte huset för 825 000 kronor, men la ner ännu mer pengar på att renovera det 1976. Nu är det taxerat till 13 miljoner. Huset, som byggdes på 1200-talet, hette Biskopstuna då biskoparna bodde där en gång i tiden. Det brann ner på 1600-talet, men byggdes upp 1662-1664 med kärnvirke som hämtades från Finland. När vi rustade huset upptäckte vi aska under brädorna. I dag har vi styckat av en del av tomten så att en dotter och hennes familj bor 30 meter bort.

Bosse Parnevik och hustrun fru Gertie.
Bosse Parnevik och hustrun fru Gertie. Paret syns titt som tätt på olika premiärer och vimmel.

FOTO: Karin Törnblom/TT / Fredrik Persson/TT

Annons