Så heter Anders Bagge egentligen – bluffen om namnet avslöjad

Anders Bagge är ett välkänt ansikte i tv-rutan, inte minst som jury i Idol där han har många år på nacken. Men vad heter han – egentligen?
1:13

Efter reklamen: Anders Bagge och Johanna Lind Bagges kärlekssaga

(1:13)

Musikproducenten, låtskrivaren och programledaren Anders Bagge, 54, har suttit i Idol-juryn sedan 2008 med endast några års uppehåll innan han gjorde comeback i programmet 2017.

I vanliga fall brukar Anders Bagge alltså att döma andras begåvning inom sång. Men det hela tog vändning 2021 då TV4:s tv-tittare fick sig en rejäl överraskning. I fjolårets säsong av succéprogrammet Masked Singer visade det sig nämligen att i en av de sjungande dräkterna var det ingen mindre än Anders Bagge och hans ljuva stämma som gömde sig. Till Aftonbladet har Anders berättat hur han tänkte efter att ha tackat ja till programmet:

– Jag tänkte att äntligen får jag sjunga och jag får göra det för mig själv. Det är ingen annan som ser mig, och så kan jag övervinna det här hindret som jag har, jag har inte vågat göra det för att jag har känt att jag inte har varit tillräcklig, jag har dömt mig själv alldeles för hårt, sa Anders.

Ny framtid för Anders Bagge

Och det verkar som om Anders känner sig färdig med att döma sin egna ljuva stämma nu! Deltagandet i Masked Singer fick nämligen Anders att se på sin talang med ett annat ljus, och han känner sig redo för att inta rampljuset i egen hög person.

– Jag har alltid ställt för höga krav på mig själv och inte vetat om jag kan sjunga. För den enda rösten jag inte kan avgöra om den är bra eller inte, det är min egen. Det är så konstigt.

– Så här i efterhand är jag sjukt glad och stolt över mig själv, och det är det som var viktigt för mig. Den här björnen har gått ut ur sitt ide.

Kishti Tomitas avslöjande om Idol 2022

Se klippet här!

Sanningen bakom namnet – så heter han egentligen

Vi alla känner till honom genom namnet Anders Bagge. Men är det vad egentligen heter?

Nja, det är inte hela sanningen. Anders är sedan 2018 gift med Johanna, 50. När de två sa ja till varandra, så lade de även till varandras efternamn.

Anders riktiga namn är alltså Anders Lind Bagge, och Johanna heter Johanna Lind Bagge.

Nytt för makarna är även att de ska flytta till ett slott med sina fem hundar!

FOTO: TT, TV4

SENASTE NYTT!