ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så gick det sen för brevskrivarna i Bonde söker fru 2023

14 dec, 2023 
Elin Slättberg
AvOla Lagerström
Så gick det sen för brevskrivarna i Bonde söker fru 2023.
Det slutade inte med kärlek för alla de som medverkade i Bonde söker fru 2023.
Men vad har egentligen hänt sedan inspelningen i somras?
Så här gick det för brevskrivarna i programmet efter att kamerorna stängts av.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Iskall stämning när tjejerna anländer till gården i Bonde söker fru: ”Besviken”Brand logo
Iskall stämning när tjejerna anländer till gården i Bonde söker fru: ”Besviken”

Det var många brev som skickades in till bönderna Mimmi Åsenius, 28, Michael Klingstedt, 58, och Jens Lundin, 27 – men bara några fick chansen att flytta in på gården.

Efter en sommar fylld med tårar, kyssar och kärlek så var det till slut bara en brevskrivare per gård som fick stanna till slutet.

Men hur har det egentligen gått för brevskrivarna, som antingen valdes bort eller åkte hem självmant, efter att de kommit hem från gården igen och hur ser deras liv ut i dag efter Bonde söker fru?

Ida Näslund – dejtade Jens Lundin:

Ida Näslund.

Vad har hänt i ditt liv sedan inspelningen?

– Jag har tagit tjänstledigt för att plugga och därmed flyttat från Härjedalen till dalarna för att komma närmare min familj och få göra något annat än att ta hand om myskoxar!

Annons

Jag börjar med ett år för att se hur det känns o vad som händer!

Har du någon kontakt med Jens i dag?

– Absolut inte.

Hur ser kärlekslivet ut i dag?

– Jag dejtar på!

Har du kontakt med de andra brevskrivarna?

– Ja, Hannorna och Jessika är nära vänner. Jag har kontakt med Josefin också! Sen några från både Mickes och Mimmis brevskrivare!

Jessika Tollman – dejtade Jens Lundin:

Jessika Tollman.

Vad har hänt i ditt liv sedan inspelningen?

Det som har hänt i mitt liv sen inspelningen är en del. Jag har landat i mig själv och fått stabilitet i livet.

Har du någon kontakt med Jens i dag?

– Jag har haft kontakt med Jens efteråt men det är bara sporadiskt.

Hur ser kärlekslivet ut i dag?

– Jag har hittat kärleken. Så jag har en pojkvän idag.

Annons

Har du kontakt med de andra brevskrivarna?

– Jag har kontakt med Ida, Hanna och Hanna.

Kari Sjödahl – dejtade Michael Klingstedt:

Kari Sjödahl.

Vad har hänt i ditt liv sedan inspelningen?

– När jag kom hem så hade jag ju min granne Björn som hade tagit hand om djuren medan jag var borta. Och vi började ju umgås lite mer och det ena och det andra. Och en gnista tändes och den har ju tagit eld på riktigt. Vi är ett par i dag

– Jag är mitt i en flytt. Vi kommer fortsätta att vara särbos med vi kommer bara att ha två hus emellan oss. Så jag flyttar in i ett litet torp. Det är inte långt i från där jag bor i dag, men det är närmare Björn så vi kommer att kunna springa emellan lite hur som helst.

Har du någon kontakt med Michael i dag?

Annons

– Jag har inte haft någon kontakt med honom nu. Men jag har varit där efteråt och jag vet ju hur det har gått. Och det blev jag glad när jag såg kan jag säga.

Hur ser kärlekslivet ut i dag?

– Det brinner!

Har du kontakt med de andra brevskrivarna?

– Jajamensan, allihopa! Vi peppar varandra när det är taskiga skriverier och stöttar varandra om det är något som känns jobbigt.

– Vi hade kul, vi hade skitkul

Helena Nilsdotter Krig – dejtade Michael Klingstedt:

Helena Nilsdotter Krig.

Vad har hänt i ditt liv sedan inspelningen?

– Har fått nya härliga vänner. Så himla kul! Det har varit en dörröppnare till att människor kommer fram och prata med mig. Gitte som har varit med i Halvåtta hos mig kom fram till mig i en secondhandbutik, nu är vi vänner.

Annons

– Flera män har hört av sig via brev/mail och Messenger, dessutom dök en gammal flirt upp och bjöd ut mig på en jättemysig dejt. Så allt har varit positivt. Annars jobbar jag på som vanligt som receptionist och massageterapeut.

Har du någon kontakt med Michael i dag?

– Jag har inte haft någon kontakt med Micke ännu, men det blir nog till att köpa lite strutskött framöver. Tänkte ta med mig min massagebänk och bjuda paret på en liten omgång.

Hur ser kärlekslivet ut i dag?

– När det gäller kärlekslivet så har jag inget stadigt förhållande, är inte ute på ”marknaden” för att söka upp någon. Det händer när det händer, tänker jag. Trivs bra med mitt liv som det ser ut just nu, men delar det gärna med någon, det är klart.

Har du kontakt med de andra brevskrivarna?

– Jag har kontakt med de andra brevskrivarna genom en Messengergrupp men Jenny och jag har mer kontakt. Vi hör av oss någon gång i veckan. Vi hade även en trevlig sommarvecka tillsammans efter Bonde söker fru. I början på december var jag uppe i Stockholm för att fira min födelsedag med mina två söner som bor där, och då var även Jenny med och firade och henne gillade de skarpt. Det blev en himla kul helg och vi blev fotade av folk som kom fram och sa att de gillade oss.

Erik Svensson – dejtade Mimmi Åsenius

Erik Svensson.

Erik Svensson som dejtade Mimmi Åsenuis jobbar i dag som säkerhetstekniker.

Vad fick dig att fatta pennan och söka till Bonde söker fru?

Annons

– Det var tack vare Mimmi. Hade det inte varit för henne så hade jag aldrig, i min vildaste värld, tänkt att söka överhuvudtaget. Jag scrollade på Facebook och såg hennes castingklipp. ”Det blir nog en fin kille som får träffa henne”, tänkte jag. Sedan tänkte jag: ”Den killen kan faktiskt vara jag”. Jag kände direkt att hon verkade vara en jordnära tjej som skulle passa mig väldigt bra. Där fattade jag beslutet att det fick vara mödan värd. Jag gjorde det inte för tv. Tvärtom, jag hade gärna sluppit tv-biten och kändisskapet, men nu är det som det är.

Vilken upplevelse från inspelningarna minns du med extra värme?

– Jag skulle vilja säga alla personer som man lärde känna runtom. Grabbarna. Många av oss är ett fint kompisgäng idag!

Vad var det mest anmärkningsvärda som hände när tv-kamerorna inte var påslagna?

– Det hände egentligen inget anmärkningsvärt. Däremot reflekterade jag över att det var så lugnt på gården. Man kunde verkligen slappna av och se de fina omgivningarna.

Annons

På vilket sätt kan det vara en fröjd att vara ihop med dig?

– Jag är väldigt mån om att min partner ska må bra. Jag visar det gärna och har inga problem att visa det. När jag tycker om någon så visar jag det också.

Vem av de andra Bonde söker fru-profilerna har du ett särskilt gott öga till?

– Det är svårt att peka ut någon särskild. Alla grabbar hade varma hjärtan!

Vad har du fått för reaktioner på din tv-medverkan?

– Lite som jag var beredd på: både lite ris och ros på sociala medier. Däremot har jag bara fått en positiv och god stöttning av mina nära och kära.

Hur hoppas du att din tillvaro ser ut om tio år?

– Då hoppas jag att jag har en egen familj, med fru och barn, och ett trevligt ställe utanför stan.

Jimmy Olofsson – dejtade Mimmi Åsenius:

Jimmy Olofsson.

Brevskrivaren Jimmy Olofsson jobbar som gymnasielärare i samhälle och historia.

Vad fick dig att fatta pennan och söka till Bonde söker fru?

Annons

– Så klart för att jag var singel! Sedan hade jag något av en 30-årskris. Åtminstone något i den stilen. Jag var inne i en period i livet där jag sa ja till allting. Då dök möjligheten upp. ”Vad kan gå fel?”, frågade jag mig själv. Sedan hade Mimmi något väldigt speciellt. Så här i efterhand har jag blivit alltmer betuttad i henne.

Vilken upplevelse från inspelningarna minns du med extra värme?

– Speeddejten. Precis före den. Jag genomlevde alla känslor som finns. Jag var inte alls beredd på det! När jag åkte dit var jag väldigt ”chill” och ”laid back”. Sedan kom katastrofkänslorna: ”nu är det på riktigt!” Jag fick så himla starka känsloyttringar. För mig var det nyttigt att få se den sidan.

Vad var det mest anmärkningsvärda som hände när tv-kamerorna inte var påslagna?

– Vi hade det för jävla kul ihop på kvällarna. I tv-rutan däremot känns det som att vi sitter och hatar varandra, allihop!

Annons

Vilken sida av dig kom inte fram så mycket i programmet?

– Jag är en väldigt lantlig person. Är från landet. Min syrra har gård. Pappa har haft gård. Jag bor i en by där det bor 20 personer. Det kom inte fram. Produktionen ville ha mig som en stadsbo. Folk tror att jag är från Östermalm. Det känner jag inte alls igen mig i. På Östermalm hade jag varit helt lost!

På vilket sätt kan det vara en fröjd att vara ihop med dig?

– Jag är alltid lugn. Skulle aldrig brusa upp mig. Om jag blir stressad så är jag fortfarande lugn. Jag är väldigt bra på att samarbeta, jag vill lösa saker med folk. Sedan är jag rätt allmänbildad. Dock inte när det gäller ”bondesaker”, men jag är rätt smart på andra saker.

Vem av de andra Bonde söker fru-profilerna har du ett särskilt gott öga till?

– Jag blev väldigt bra kompis med alla. Jag ”bondade” först och snabbast med David och Kalle. Sedan med Erik. Vi har blivit goda vänner. Martin och jag kom också sjukt nära varandra, vi berättade hemligheter för varandra. Han hjälpte mig med den här händiga sidan. Någon kväll fick jag styla honom. Alltså, välja kläder. Det fanns ett givande och tagande.

Annons

Vad har du fått för reaktioner på din tv-medverkan?

– Jag jobbar på en skola. Det har bara varit positivt. Skitskönt! Sedan är det klart att man är dum som fan när man går in och läser kommentarer om sig själv. Det är en lite väl hård ton på Facebook, tycker jag!

Hur hoppas du att din tillvaro ser ut om tio år?

– Då har jag nog skaffat familj. Två, tre barn hade varit gott! Jag behöver inte bo i stan, men inte helt i stan. Lite utanför hade varit gott!

Vad har hänt i ditt liv sedan inspelningen?

– Det har väl inte hänt så mycket i mitt liv, jag bor kvar i Halmstad och jobbar. Men jag har växt som person känner jag, jag har blivit mycket mer framåt och självsäker. Jag är lite mer rakryggad.

Har du någon kontakt med Mimmi idag?

– Nej, det är helt stängt där.

Hur ser kärlekslivet ut idag?

– Det är väldigt torrt. Det händer inte mycket där, jag har inte velat dejta i höst för jag gått in så mycket för detta. Jag har inte kunnat ge någon tjej den energin som jag vill ge i höst, men det kommer bli lättare när allt är över.

Annons

Har du kontakt med de andra brevskrivarna?

– Absolut! Sju av oss tio ska på reunion snart, så absolut! Vi fann varandra.

Joel Edfeldt – dejtade Mimmi Åsenuis

Joel Edfeldt.

Joel Edfeldt som sökte kärlekslyckan i Mimmi Åsenuis jobbar i dag som lagerarbetare och bor utanför Askersund, enligt Aftonbladet.

Har han någon kontakt med Mimmi idag?

– Ja – men det är rent vänskapligt. Det är kul att jag har kontakt med flera från inspelningen. Det är ju positivt, att jag i alla fall fick några vänner, säger Joel Edfeldt till Aftonbladet.

Hur ser kärlekslivet ut idag?

– Relationsstatusen är oförändrad. Men sedan jag åkte ur har en hel del tjejer tagit kontakt. Det känns som att det finns hopp om livet, säger han till Aftonbladet.

Martin Håkansson – dejtade Mimmi Åsenuis

Martin Håkansson.

Mimmi Åsenuis dejtade också Martin Håkansson som i dag bor Urshult i Tingsryds kommun och som arbetar som maskinförare enligt Aftonbladet.

Har Martin fortfarande kontakt med Mimmi?

Han berättar att han fortfarande har lite kontakt med Mimmi i dag, men bara på ett vänskapligt plan.

Hur ser kärlekslivet ut idag?

– Det har varit lugnare, men får sig en skjuts nu när jag syns i riks-tv. Det kommer väl bli lättare, antar jag, haha, säger han till Aftonbladet och tillägger att han i dagsläget inte har någon flickvän.

FOTO: TV4

Annons