Så gammal är David Lindgren och 4 saker du vill veta

Så gammal är David Lindgren och 3 saker du vill veta

David Lindgren är aktuell som programledare för Let's dance 2021.
Men vem är artisten när han inte står på scen? Hur gammal är David Lindgren och varifrån kommer han?
Här är flera saker du antagligen inte hade koll på om David Lindgren.

David Lindgren och Petra Mede är de nya programledarna för Let's dance 2021.

Men vem är egentligen David när han inte står på scen? Här är tre saker du antagligen inte visste om honom.

Vann Stjärnornas stjärna 2020

I den tredje säsongen av Stjärnornas stjärna 2020 var startfältet riktigt starkt.

Alla tävlande är vinnarskallar och hoppades på att kamma hem första platsen, som tidigare år knipits av Arvingarna-sångaren Caspar Janebrink, 50, och Andreas Weise, 33.

Men efter en spännande final visade det sig att artisten och programledaren David Lindgren vann hela balunsen!

Hur gammal är David Lindgren och varifrån är han?

Något om blivit en riktig snackis kring David Lindgren är av någon anledning hans ålder. Så hur gammal är egentligen artisten? Jo, Johan David Stellan Lindgren föddes den 28 april år 1982 i Nederkalix, Norrbotten, och är idag 38 år gammal.

Under sin uppväxt bodde han i Ersmark i Skellefteå kommun och har både hunnit med att gå teaterlinjen på gymnasiet för att sedan följa upp det med en flytt till Göteborg för att gå Performing Arts School.

Programlett och tävlat i Melodifestivalen

David jobbar som sångare och musikalartist men har även programlett Melodifestivalen. Han har faktiskt lett showen två gånger, både 2017 och 2018. Men som artist var han med redan år 2012 med bidraget Shout it out, som tog sig direkt till final. Väl i final landade han på en fjärde plats.

Redan året därpå, 2013, var det dags för David att tävla i Mello igen. Denna gång med bidraget Skyline som även den gick direkt till final, och landade slutligen på en åttonde plats. Tredje gången gillt tänkte David, och ställde upp år 2016 i Melodifestivalen med låten We are your tomorrow. David tog sig även denna gång till finalen och hamnade då på elfte plats.

David Lindgren i Melodifestivalen 2012

Melodifestivalen 2012. FOTO: Patrik Österberg/TT

David Lindgrens oväntade dolda talang

Under programmets gång kommer tittarna att få se artisterna kämpa på och sjunga olika genres. Några genrer är svårare för vissa och andra är lättare. David Lindgren tror att han kan ha en liten dold talang, en kunskap som tittarna kanske inte riktigt vet om att sitter på.

– Något som jag tror skulle kunna vara oväntat är opera, eventuellt. Som jag sjungit en del själv och på någon konsert lite sådär bara. Jag har en ganska stor klang som jag aldrig har visat upp, säger David Lindgren till Hänt i en intervju och fortsätter:

– Den tror jag förhoppningsvis att folk kommer att tänka Yeah, vilken kapacitet han har!, så det hoppas jag att jag får göra och få till. Jag har hittat en superhärlig låt, så det hoppas jag blir av.

David Lindgren på scen med blått ljus

FOTO: Karin Törnblom/TT

Relationen till frun Kristina Lindgren

David Lindgren är gift med Kristina Lindgren, och ibland ses de dygnet runt. Orsak? han både bor och jobbar tillsammans med hustrun.

Det var när de hade föreställningen En kväll med Lindgrens tillsammans som de verkligen levde tätt in på varandra. Men detta har inte varit några problem över huvudtaget menar David.

– Det funkar jättebra, vi jobbar jättemycket tillsammans och vi har alltid gjort det till och från, har David Lindgren tidigare sagt i en intervju för Hänt och fortsätter:

– Vi har ju även varit tillsammans i sjutton år och gifta i tolv. Vissa klarar inte av det men vi båda älskar att jobba ihop, vi funkar bäst tillsammans helt enkelt.

David Lindgren med fru Kristina Lindgren på premiären av En del av mitt hjärta

FOTO: Karin Törnblom/TT

FOTO: Jessica Gow/TT, Stina Stjernkvist/TT

SENASTE NYTT!