ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så firar kändisarna midsommarafton 2023 – alla traditioner avslöjade

19 jun, 2023 
Casper Janebrink, Nanne, Lasse Berghagen
Sill, jordgubbstårta och dans runt stången.
Hur firar egentligen våra kära kändisar årets trevligaste högtid?
Nu berättar de om sina midsommartraditioner för Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén visar upp förlovningsringarna – ovanliga detaljenBrand logo
Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén visar upp förlovningsringarna – ovanliga detaljen

Midsommarafton är en favorithögtid för många. Sommaren har kommit, ledigheten närmar och temperaturen är oftast helt okej för barbent.

På bordet dukas kanske sill, färskpotatis och jordgubbar fram, därefter väntar en femkamp? Traditionerna kan se helt olika ut men vi är nog många som firar högtiden ganska likadant från år till år.

Så firar kändisarna midsommarafton – nu avslöjar de alla traditioner

Hänt har tagit tempen på kändisarna, så här firar de midsommarafton 2023!

Annons

Lasse Berghagen, 78:

Lasse Berghagen

– Jag ska vara med familjen och njuta ev det förhoppningsvis soliga och varma vädret.

Ann-Louise Hanson, 79:

Ann-Louise Hanson

– Firar med en utav döttrarna och hennes familj, det blir 2 utav 7 barnbarn. Vi är på vårt älskade ställe i Stockholms skärgård. Här har vi firat midsommar , nästan i 40 år! Det blir en massa god mat som vanligt! Min dotters sambo är kock och Jessica är också utbildad inom restaurangbranschen.

Annons

Blir det dans runt stången och jordgubbstårta?

– Jordgubbstårta , absolut! Tror jag ska göra matjesilltårta i år! Det var länge sedan. Vispad grädde, creme fraiche, dill och gräslök fryser man i en avlång sockerkaksform! Nypotatis till det! Toppen! Och hackad matjessill så klart i tårtan!!! Den frysta alltså!!!

Lasse Kronér, 60:

Lasse

– Jag ska fira med samma gäng som de senaste fyra åren. Ett magiskt hopkok av lite av varje. Helt underbara människor från alla hörn och höjder. Det börjar bli tradition och vi kommer nog aldrig sluta. Såååå trevligt och extremt roligt. Tävlingarna är egenskapande och totalt nyskapande.

Annons

Kan du dela med dig av en tävling?

– Absolut inte, haha!

Casper Janebrink, 53:

– Midsommarfirandet blir på västkusten som tradition på underbara Käringön. Tillsammans med familjen och släkten och vänner, vi bor i båt och hänger på bryggan, en tradition som hängt med i 25 år.

Nanne Grönvall, 61:

Nanne Grönvall

– Det blir midsommar med alla barnen och barnbarnen. Det blev spikat i dag. Så nu blir det midsommarstång och hoppa grodor.

Annons

Fredrik Ohlsson, 92:

Siw Malmkvist och Fredrik Ohlsson

– Jag sitter på Karlaplan och njuter av fontänen, solen och gemenskapen med en viss ”ung” dam (reds. anm. Siw Malmkvist). Fantiserar om att göra det som inte någon annan människa som jag har pratat med anser genomförbart, nämligen att köra på min permobil ner till vår stuga i Limmared! 50 mil motorväg. Min dotter bor där sedan en tid tillbaka och det vore kul att överraska henne! Fast det är ju det där med motorväg förstås!!

Annons

Johan Jureskog, 47:

Johan Jureskog

– Vi ska vara på vårt ställe i skärgården med bästa vännerna, har blivit lite tradition. Torsdag samlas vi kring helgrillad piggvar och en smörig meursault. Vi har haft en tendens att öppna en ny Jureskogs i samband med midsommar, i år Växjö, så traditionsenligt så kommer inte brorsan förrän 03:00. Då tar vi en Drya och ser soluppgången sen sängen. Midsommar blir det sillunch med iskall snaps och Pripps Blå 2.8% därefter dans kring stången. Sen Grillad pichana på kvällskvisten och sjuka mängder rödtjut. Sen blir det cigarrer och starksprit därefter groggarnas förlovade afton. Midsommardagen kickas igång med brunch, såklart med mimosas och bloody Mary. Sen planas det bara ut.

Annons

– Tillägg. Gubbluren efter dansen, viktigt!

Helena Janebrink, 45:

– Firar med vänner, havet och god mat. Bästa sällskapet.

Björn Skifs, 76:

Pernilla och Björn Skifs

– Vi har faktiskt inga planer än.

Annons

Björn har tidigare berättat för Hänt att han och frun Pernilla Skifs, 58, gillar det lilla i livet.

– Vi är hemmaugglor, både hon och jag. Vi trivs bäst hemma.

Thomas Ritter, 46:

Thomas Ritter

– Jag firar hemma i Stockholm med familjen. Kanske hittar vi en majstång någonstans att göra en groddans kring.

Per Andersson, 46:

Per Andersson

– Jag ska för första gången fira midsommar med att stå på scenen! Jag spelar Två man om en änka med Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern och här är det tydligen tradition att man spelar över midsommar. Så jag får väl bygga mig en liten midsommarstång och ställa i logen så jag har nåt att dansa runt i pausen!

Annons

Det blir inget firande alls med familjen?

– Jo på förmiddagen i Göteborgs skärgård. Men sen blir det Helsingborg. Kanske Eva kan vara midsommarstång?

Mikael Sandström, 65:

Lotta och Mikael

Turturduvorna Mikael Sandström och Lotta Engberg får inte hela dagen ihop, detta då Lotta sänder Bingolotto. Men direkt efter sändningen ger hon sig iväg.

– Vi firar som alltid midsommar på sommarstället ute på en ö i skärgården tillsammans med mina barn och familjer, Lotta ansluter så fort det går.

Annons

Härligt! Kommer Lottas barn också?

– Inte på midsommar, utan lite senare i sommar. Det är inget hotell jag har, det finns inte 20 sovplatser. Man tar sig dit med båt.

Rickard Olsson, 56:

Rickard Olsson

– Jag kommer vara på tv-inspelning i midsommar. Det blir dans runt kameran och kameralinssill.

Vad är det du spelar in?

– Mediahemligheter, du vet. Säger jag något måste de döda mig.

FOTO: TT

Annons