LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så fick Alexander Skarsgård sin superkropp

09 jul, 2016 
Lina Arvidsson
7000 kalorier om dagen och varierad träning. Så fick Alexander Skarsgård sina magrutor att bli stenhårda.
Annons

Alexander Skarsgård, 39, spelar huvudrollen i den nyaste av över 200 inspelningar om legenden om Tarzan“. Alexander har blivit lika omskriven för sin rolltolkning som för sin Tarzan-kropp, “en omöjligt vältränad torso” skriver bland annat Hollywood Reporter.

Bakom Alexander Skarsgårds superkropp ligger åtta månaders hårt arbete med hjälp av en av Hollywoods främsta hälsoexperter samt en egen kock. Mannen bakom Tarzan-kroppen är svenske Magnus Lygdbäck, hälsoexpert och livscoach som jobbat i Hollywood under 15 år. Bland hans klienter finns Britney Spears, Avicii och Max Martin. Just nu jobbar han med Ben Affleck inför “Justice League” och Alicia Vikander inför hennes roll som “Lara Croft“.

Alexander Skarsgårds tränare la fokus på smidighet och explosivitet. Och såklart lite magrutor.
Alexander Skarsgårds tränare la fokus på smidighet och explosivitet. Och såklart lite magrutor.

Magnus Lygdbäck tog sig an sin landsman Alexander Skarsgård med sina väl utbyggda metoder där målet inte var att skapa en apliknande best utan en engelsk gentleman med uppväxt i djungeln. Smidighet och muskler var ledorden.

Annons

– Det var viktigt att vara smidig och flexibel, berättar Alexander själv. Som någon som går genom djungel som ett djur. Någon som har djungeln som sin naturliga omgivning. Inga onödiga muskler.

Redan fyra månader innan filmandet skulle börja satte arbetet med Alexander igång. Han var en van motionslöpare men ovan vid gym. Tuffa entimmespass de första tre månaderna och så småningom fokus på olika delar av kroppen. För att få upp vikten tvingades Alexander få i sig 7000 kalorier om dagen (2.500 är det normala).

– Det var galet, berättar Magnus Lygdbäck i “Muscles & Fitness“.

Vad jag åt på en dag, åt Alexander i ett mål.

Van joggare men för lite muskler. Alexander Skarsgård fick lägga på sig lite inför rollen som Tarzan.
Van joggare men för lite muskler. Alexander Skarsgård fick lägga på sig lite inför rollen som Tarzan.

När väl slutmålet var nått, och Alexander vägde över 100 kilo blev att träna upp de rätta musklerna och gå på sträng diet. En privat kock höll koll på kalorierna. Fem mål om dagen, varje protein vägd, och serverad var tredje timme, gav resultat.

Annons

– Jag visste att vi var på rätt väg då Alexander tog av sig sin t-shirt vid den första filminspelningsdagen. Det sus som gick genom studion kändes bra.

Under hela inspelningsperioden tvingades Alexander Skarsgård äta så lite som möjligt. Han blev närmast besatt av mat. Hans motspelerska, Margot Robbie, berättar:

– När vi möttes efter helgen fick jag i detalj redogöra för Alexander om vad jag ätit för måltider. Jag mins den dagen han fick äta ett äpple, hur han kysste det. Att man kan bli så begeistrad av att äta en frukt, tänkte jag då.

Pappa Stellan Skarsgård såg till att Alexander Skarsgård fick favoritmaten när filminspelningen var slut.
Pappa Stellan Skarsgård såg till att Alexander Skarsgård fick favoritmaten när filminspelningen var slut.

Alexander själv minns den jobbiga tiden i en intervju i Café:

– Jag var ett vrak på helgerna. Jag orkade inte. Jag gick inte på restaurang på åtta månader, drack inte på åtta månader och träffade egentligen inte mina vänner.

Dagen då sista scenen var filmad hade Alexander bara ett mål: pappas pasta. Han åkte direkt hem till pappa Stellan Skarsgård, 65.

– Jag tillbringade fyra dagar i sängen och blev matad av pappa, berättar han.

– Han gjorde sin specialpasta med mäktiga såser och benmärg och stekt mozzarella och tonvis med öl och vin. Det var den mest fantastiska helgen i mitt liv.

Äntligen en öl! Inför filmen drack inte Alexander Skarsgård en droppe alkohol på åtta månader.
Äntligen en öl! Inför filmen drack inte Alexander Skarsgård en droppe alkohol på åtta månader.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

 

Annons