Så blev blyga hästtjejen Johanna Sveriges största porrstjärna Puma Swede

Så blev blyga hästtjejen Johanna Sveriges största porrstjärna Puma Swede

Som blyg hästtjej i Tumba utanför Stockholm var det ingen som trodde att Johanna skulle växa upp och bli Sveriges största porrstjärna. Men så blev det.

Att ha ett förflutet som glamourmodell är visserligen en bonus men är inget måste för att lyckas som porrstjärna. Många gånger hälper det dock. Men om man en dag känner för att sluta som lättklädd modell finns det enligt Sveriges enda porrstjärna Puma Swede, fyra vägar att gå. I självbiografin Mitt liv som porrstjärna (Lind&Co) staplar hon upp följande alternativ.

1. Bli ihop med en prins med tveksam sexuell läggning och extraknäcka som docksöt volontärfröken på ett barnhem i en sydafrikansk kåkstad.

2. Starta en karriär som diversearbetar-kändis som med skrikig dialekt leder tv-program, målar tavlor och skriver böcker.

3. Sätta sig i kassan på Konsum, bli bitter och stämma alla fotografer man jobbat med i allmänhet, och Bingo Rimér i synnerhet.

4. Bli smart och uppgradera till porrstjärna.

I 80-talets Tumba var det ingen som trodde att hästnörden Puma en dag skulle bli en porrskådis. Foto: Lind&Co

Puma Swede, 38, eller Johanna som hon egentligen heter, valde det fjärde. Genom hundratals porrfilmer har hon etablerat sig som porrstjärna under namnet Puma Swede i Los Angeles, USA, vilket gör henne till Sveriges största porrskådis.

LÄS MER: Porrstjärnan Puma Swedes hämnd: Lanserar ”Gunilla Persson-dildo”

Att Puma skulle göra just det yrkesvalet var allt annat än självklart när hon växte upp i 80-talets Tumba, en sömnig förort söder om Stockholm.

Som yngst av två systrar växte hon upp i en helt vanlig svensk-finsk familj. När hon gick ut gymnasiet lämnade hon skolan med 4,3 i snittbetyg, vilket är högt över medel. Ändå placerar många denna 180 centimeter långa blondinen i ett speciellt fack.

– Jag stöter ofta på fördomen att jag skulle vara produkten av en trasig familj, berättar Puma för Hänt.

Barndomen var allt annat än trasslig. Friluftslivet med djur och natur präglade uppväxten. Storasyster var den häftigaste hon visste. Modern var en kärleksfull hemmafru som såg till att det fanns mat på bordet och rena kläder.

– Om det finns någon jag ser upp till så är det min far. Han är en riktigt sån där finne och jag har lärt mig väldigt mycket från honom, berättar Puma som alltid varit pappas lilla flicka.

Barndomen bestod av hästar, friluftsliv och åter igen hästar. Foto: Lind&Co

“Kom ihåg att se upp för vin, Aids och knark” är en fras som ofta ekar med finländsk brytning i hennes huvud. Faderns visdomsord från barndomen vilka han upprepade den dagen Johanna insåg att hon inte längre kunde hålla sitt nya yrke hemligt.

– Det var jobbiga känslor när det kom fram vad jag arbetade med i USA. Mamma och min syster tog det hårdast.

När det var dags att berätta för pappa knöt det sig magen.

– Oväntat nog tog han det över förväntan bra. Han sa bara: Kom ihåg att se upp för vin, Aids och knark, haha.

Att hon skulle göra just detta yrkesval kom som en chock för de flesta.

– Jag var den där tysta hästnörden som ingen la märke till.

Under barndomen var hon extremt blyg. Det fanns bara en kärlek i hennes liv och det var hästen Molle. Hon hängde jämt i stallet, även på julafton.

Det skulle dröja tills Johanna var 18 år innan hon ens bockat av första kyssen. Vid 23-års ålder kom hon att upptäcka sex på riktigt, vilket ledde henne in i en vild period med ständigt nya partners.

– Man kan säga att jag tog igen för all missad tid och experimenterade, säger Puma och skrattar.

Det kom att bli början på de vilda åren på Stureplan som till slut, när hon kände att hon legat med nästan halva Stockholm, var redo för nya äventyr. Som en av flickfotografen Bingo Rimérs, 40, upptäckter var hennes bröst, storlek F i dag, till stor hjälp när hon tillfrågades om att stå modell.

– Jag älskar uppmärksamheten och att bli fotograferad, så varför inte tänkte jag och tackade ja till erbjudandet att åka till USA.

Puma är en av flickfotografen Bingo Rimérs upptäckter. Foto: Lind&Co

Då var hon vid tillfället 28 år och hade inte en tanke på att arbeta inom porrindustrin. Men med tiden blev bilderna alltmer vågade och till slut testade hon att spela in en film med en kvinnlig motspelerska.

– Jag upptäckte nog ganska så tidigt att jag var bisexuell.

När hon insåg hur enkelt det var att tjäna pengar på film bestämde hon sig för att faktiskt testa, 30 år gammal. I samma stund föddes en porrstjärna.

– Jag visste i det ögonblicket att jag hittat hem. Aldrig mer skulle jag tröttna på ett jobb.

Tiden som säljare och receptionist var över. Puma visste att hon i samband med porrfilmandet aldrig mer kunde förvänta sig ett normalt 9-5-jobb.

– Det var inte heller något jag var ute efter.

Hon bestämde sig redan i början av karriären för att göra upp en plan. Max tre filmer per vecka just för att inte tröttna.

LÄS MER: Victoria Silvstedt nobbade Donald Trump: ”Han är ganska motbjudande”

Efter ett tag tog Puma steget från lättklädda bilder till porr. Foto: Lind&Co

– Många vill gärna få det till att vi som väljer det här yrket har blivit sexuellt utnyttjade eller har missbruksproblem och därför tvingats in i porren. Så är det verkligen inte.

Under alla år i branschen har hon bara stött på två fall av tjejer som blivit utnyttjade som barn. Gällande förekomsten av droger säger hon:

– Självklart finns det folk som tar droger, precis som på många andra arbetsplatser men det är inte särskilt vanligt. Man kan inte sköta sitt jobb om man är påtänd. Det vet alla inom porr.

Det är viktigt för Puma att påpeka att hon gått in branschen frivilligt.

– Helt av fri vilja. Jag älskar sex.

Valet att spela in porr har gett henne en massa förmåner här i livet som pengar, lyxresor och möten med intressanta människor. I dag har hon tagit en paus från filmandet efter den stora HIV-härvan som drabbade branschen 2009.

– Man kan tjäna pengar på så mycket annat.

Sedan porrbranschen frystes i två veckor i hela USA har det i stället blivit fler strippklubbsturnéer, webcamshower och en egen linje med sexleksaker. När vi träffar Puma befinner hon sig i Sverige.

– Jag är numera delägare i strippklubben Privé i Stockholm.

Hänt i Veckans reporter Magdalena Divina Khodr fick en lektion i Pole dance av svenskan när hon var på besök. Foto: Club Privé.

Trots att Puma funnit sin plats i livet möts hon av blandade reaktioner när andra får reda på vad hon arbetar med.

– Att jag arbetar som porrstjärna är inget jag direkt avslöjar det första jag gör när jag träffar nya människor.

För ett par år sedan var det tänkt att Puma skulle vara en av fruarna i TV3 storsuccé “Svenska Hollywoodfruar” men hennes yrkesval satte stopp för den drömmen. Konservativa Gunilla Persson, 56, hotade med att hoppa av serien om så skedde. Efter ett gästinhopp i serien valde Puma att tillsammans med vännen Åsa Vesterlund, 40, att spela Gunilla ett spratt. Men porrbråket slutar inte där. Inför nya sexlinjen Puma of Sweden har hon valt att hedra Gunilla med en speciell leksak i kollektionen, något som fått Gunilla att gå i taket.

Dock är det inte första gången hennes yrkesval satt käppar i hjulen. Efter att hon tackat ja till att medverka i “Fångarna på fortet”, kom någon i kedjan av människor kopplade till TV4-serien att ställa sig tvekande eftersom att hon har sex som yrke.

– Man kan ju undra om inte folk på TV4 har sex?

Jo då. I sin självbiografi avslöjar Puma att hon vid flera tillfällen brukade ha sex med en känd TV4-profil som hon vägrar avslöja namnet på. Det var även den personen som ringde upp henne strax innan hennes framträdande hos Malou von Sivers i TV4s “Malou efter tio” och bad spydigt att de inte skulle hälsa på varandra offentligt.

Men Puma kan känna sig nöjd ändå. I säsongsavslutningen av populära “Sons of Anarchy” knep hon en liten gästroll som många hade kunnat hugga av sig högerhanden för att få. Man kan säga att det var lite som att ge fingret åt alla som älskar sex men samtidigt förnekar att de ens har det.

– Det är ju det mest normala som finns.

Andras åsikter bekommer henne inte ett dugg. Trots att familjen i dag accepterar hennes val av yrke så låter hon helst bli att skylta med sitt efternamn.

– Det finns en del sjuka människor där ute, säger hon.

Personligen klarar hon sig bra men vill gärna hålla knäppisarna på avstånd från familjens bakgårdar här hemma i Sverige.

En framtidsdröm Johanna har är att få möjligheten att föreläsa om sex i grundskolan. Är det någon som kan upplysa om skillnaden mellan hardcoresex framför kameran och vanligt sex hemma med pojkvännen så är det Puma. Ofta möter hon unga killar och tjejer som tittat på porr och tror att det är så verkligheten ser ut.

– Absolut inte. När jag går hem till min pojkvän efter en arbetsdag så hänger jag inte naken i en kristallkrona iklädd läderstövlar, lovar hon.

Bristen på sexundervisning i skolorna i dag sätter, enligt henne, käppar i hjulen för många ungas uppfattning om sex. Hon vill absolut inte förespråka för unga att välja porrbranschen, men däremot vill hon att sexualitet ska bli mer öppet och accepterat.

Hon älskar sex. Och hon står för att hon älskar det. Och som hon skriver i boken:

Till skillnad från 99 procent av alla brudar som hänger på Stureplan låg jag aldrig med någon för att få en drink eller sitta vid något löjligt VIP-bord. Jag har alltid varit full kapabel att köpa mina egna drinkar“.

– Jag var bara ute efter sex. Av ren och skär kåthet.

Andra läser också:

5 vältränade svenskar som (tydligen) är feta eller överviktiga – enligt SCB

FRÅN FÖRSTASIDAN