LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så är Olle Jönsson och Christina Lindbergs relation idag

31 dec, 2020 
AvPontus Varg
FOTO: TT
Dansbandsstjärnan Olle Jönsson bröt fullständigt med gamla duettkompisen Christina Lindberg.
Så är deras relation idag!
Annons
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssagaBrand logo
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssaga

I början av december fyllde Olle Jönsson 65 år. Men dansbandslegendaren längtar inte efter att gå i pension.

– Det skrämmer mig lite. Sjunga är ju det enda jag kan. Jag längtar inte efter att åka runt på vägarna, men jag saknar publiken. Man valde väl det här yrket en gång i tiden för att man har ett bekräftelsebehov, säger Olle till Aftonbladet.

Olle har varit ute på vägarna med Lasse Stefanz i 50 år. Det som han är mest stolt genom åren är den monsterhit han och bandet fick med Christina Lindberg, 52. Låten De sista ljuva åren låg på Svensktoppen i 65 veckor och har blivit utsedd till Tidernas Svensktoppslåt.

Under många år har det pågått en schism och stämningar mellan Lasse Stefanz och basisten Lasse Sigfridsson som startade bandet. De gick skilda vägar under tumultartade former. Olle säger i Aftonbladet:

– Nu är det snart jul och han är därför den sista killen som jag tänker på. Men jag hoppas Lasse har det bra med sin karriär, jag bryr mig inte en sekund om vad han tycker och tänker. Han får ha sitt för sig själv, bara jag får vara ifred så får han vara ifred från mig.

Annons

Olle Jönssons oväntade ord om Christina Lindberg

Olle har även brutit med duettkompisen Christina Lindberg.

– Jag har ingen kontakt med henne och vill inte ha något otalt, samtidigt vill jag inte ha något med henne att göra, säger Olle om uppbrottet. Han tycker det är konstigt att hon och Lasse Sigfridsson åker omkring och sjunger ”De sista ljuva åren” tillsammans.

– Det var Lasse Stefanz och det var jag som sjöng duett med henne, that’s it! Det kan aldrig göras om.

Sedan 40 år tillbaka håller sångaren ihop med livskamraten Gunilla. För Aftonbladet berättar Olle, som lever med diabetes, astma och hjärtsjukdom, att han varit hemma i mars. Till en början trodde han att det skulle vara ansträngande för dem båda, men som tur var har allt gått bra. Nu längtar han efter att kunna ta vaccinspruta mot covid-19.

Olle Jönsson och Lasse Stefanz avslutar annars året med att gästa Bingolottos nyårskväll. För fyra år sen trotsade Christina Lindberg och Lasse Sigfridsson sin gamla bandkollega när de framförde duetten Livets många skeenden.

– Vi kan inte tänka på att människor blir sura, vi bryr oss inte om sådant, sa Lasse då till Expressen.

Nu återstår det att se vad Olle Jönsson och Lasse Stefanz hittar på i Bingolotto på nyårsafton.

FOTO: TT

Annons