LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Peter Jihdes oro för Olle Jönssons diabetes

20 okt, 2018 
Lina Arvidsson
Peter Jihdes oro för Olle Jönssons diabetes.
Dansbandssångaren Olle Jönsson lider av diabetes typ 2 – men han sköter inte om sig rätt. Det menar Peter Jihde som nu ber Olle Jönsson tänka på sin hälsa.
Annons

Peter Jihde, 47, lever med diabetes typ 1 och brinner för att sprida information och kunskap om sjukdomen.

Nu syns Peter Jihde i dokumentärserien Leva utan att dö – en serie om diabetes, där tittarna får möta personer som på olika sätt drabbats av diabetes, som sjuka eller som anhöriga.

Där träffar Peter Jihde bland andra Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson, 62, som har diabetes 2, men har inte tar sjukdomen på allvar. I dokumentären ställs Olle Jönsson mot väggen av Peter Jihde.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Olle Jönsson kommer att dö på scen om ingenting händer. Mottot ”the show must go on” har givit honom tusentals beundrare men kostat honom hälsan. Jag vill att han ska kunna njuta av de sista, ljuva åren. Och att de är många år bort, säger Peter Jihde till Aftonbladet via TV3: s presskontakt.

Olle Jönsson medger att Peter Jihde har rätt – i alla fall till viss del.

– Han har faktiskt lite rätt i det där. Vi skulle träffas på Gotland för dokumentären, men då kissade jag ju levrat blod vilket visade sig sen vara salmonella. Men jag spelade ändå den kvällen, vilket är åt helvete. Det är nog det han syftar på. Jag tänkte inte på mig själv i det fallet. Man kan väl säga att man är lite dum i huvudet på det sättet, men man vill inte göra folk besvikna, säger Olle Jönsson.

Han tycker dock att Peter Jihde är för hård i sin kritik.

Förr kunde jag köpa ett halvt kilo lösgodis och smälla i mig. Det går inte i dag. Jag har blivit så illa tvungen att börja sköta mig. Min familj säger ju också att de vill ha mig kvar ett tag till, säger han.

Missa inte de största snackisarna i nöjesvärlden just nu:

FOTO: IBL

Annons