Så är Mikael Persbrandt relation till Ulf Lundell

Relationen mellan Mikael Persbrandt och Ulf Lundell.

Sanna Lundell och Mikael Persbrandt har varit ett par i många år – och de har tre barn tillsammans.
Men hur ser relationen ut mellan Mikael Persbrandt och sin svärfar Ulf Lundell?
Slå på ljud

Journalisten och bloggaren Sanna Lundell, 41, och skådespelaren Mikael Persbrandt, 56, har varit ett par i 15 år. De har tre barn tillsammans.

Sedan tidigare har också Sanna dottern Olga Crafoord-Lundell, 19, från en tidigare relation med Willie Crafoord.

Efter att ha varit särbos i många år köpte paret en hästgård utanför Stockholm. Där bor nu den stora familjen.

Sanna är dotter till författaren och låtskrivaren Ulf Lundell.

Ulf Lundell. Foto: Peter Wixtröm/TT

Ulf Lundell. Foto: Peter Wixtröm/TT

Mikael Persbrandt har 2016 i Sveriges Radios Söndagsintervjun berättat om relationen till sin svärfar. Han berättade om sin egen pappa som varit frånvarande som farfar – och sa också att han tyckte att det var tråkigt att barnen inte träffar sin morfar.

– Det är mer sorgligt, tycker jag, att mina barn inte växer upp med den äldre generationens män. För de träffar inte sin morfar heller. Farfar och morfar är jävligt frånvarande, sa Mikael Persbrandt då.

Ringt varandra

Ulf Lundell har å sin sida berättat om relationen med sin svärson. I en intervju i tidningen Café 2013 kallade han sig själv och Mikael Persbrandt för ”två freaks”.

– Vi har ringt varandra på midsommarafton. Han har varit ensam på sitt håll och jag på mitt håll. ”Skål på dig, Micke!” Två freaks som inte vill vara med i den stora familjegrunkan, sa han då, har Expressen skrivit.

Det Mikael Persbrandt och Ulf Lundell har gemensamt är att de båda är kända inom konstnärliga yrken – och att de har varsin lång karriär bakom sig.

Läkt gamla sår

I en intervju i Sköna hem berättar Sanna Lundell om vad som händer hemma om en låt av Ulf Lundell kommer på radio – eller om en film med Mikael Persbrandt visas på tv. Vad säger de till barnen?

– Jag försöker förklara för barnen att deras morfar var sin tids Håkan Hellström, men de förstår inte riktigt hajpen. Han var ju inte stor när de växte upp. Micke trivs inte med att se gamla filmer med sig själv, men å andra sidan är han för rastlös för att se på tv överhuvudtaget, säger Sanna Lundell.

Mikael Persbrandt och Sanna Lundell. Foto: Eero Hannukainen/TT.

Mikael Persbrandt och Sanna Lundell. Foto: Eero Hannukainen/TT.

Sanna Lundell har tidigare berättat att hon i större delen av sitt liv varit medberoende – först till sin pappa Ulf Lundell och sedan till Mikael Persbrandt.

I podcasten Helt ärligt har Sanna berättat om att relationen med Mikael Persbrandt hjälpt henne att läka såren från sin barndom.

– Man behöver i vuxen ålder kanske träffa personer som påminner om det man varit med om som barn för att ta bort den där sårskorpan och rengöra på riktigt, på djupet, och verkligen komma loss från sitt barndomstrauma och bli fri från det. För det är det det handlar om till slut för mig. Jag är 40 år gammal och jag känner mig fri nu, fri från mitt förflutna, säger Sanna Lundell i podcasten.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Jeppe Gustafsson/TT, Peter Wixtröm/TT

SENASTE NYTT!