Så är Carina Berg och Kristian Luuks relation idag

Carina Berg och Kristian Luuk relation

Carina Berg och Kristian Luuk var tillsammans i elva år.
Trots det vet man mycket lite om deras relation och framför allt om deras skilsmässa.
Hänt har tagit reda på allt du vill veta om ex-makarna.

Kristian Luuk, 53, och Carina Berg, 42, inledde sin relation när de båda programledare TV4:s program Godnatt Sverige 2005. Det hela blev komplicerat då de båda hade varsin relation på annat håll.

– Det blev en mycket infekterad period. Jag vet att alla inblandade mådde väldigt dåligt, sa en källa till Aftonbladet då.

En annan källa berättade att trots att paret försökte smyga med sina känslor så förstod alla runt omkring dem vad som var på gång.

– De var tydligt förtjusta i varandra i flera veckor innan romansen blev känd. Kristian var lite som en entusiastisk skolpojke och vi förstod tidigt att de var mer än bara vänner.

Carina Berg och Kristian Luuk går på en gata

Det här är en av de första bilderna som togs på paret ihop.

Fick sonen Holger ihop

De båda separerade från sina partners och blev sambor i Stockholm. 2008 gifte de sig i all hemlighet och året därefter föddes parets första gemensamma barn – sonen Holger, idag 10 år. Kristian Luuk hade då barnen Smilla, idag 22, och Sebastian, 19, från sin tidigare relation.

Carina och Kristian var alltid väldigt förtegna om sin relation och höll hårt på sitt privatliv. En av få gånger som han uttalade sig var när han sommarpratade i Sveriges radio.

– Carina, jag älskar dig. Du är den roligaste och klokaste personen jag känner, sa han i radioprogrammet.

Carina Berg och Kristian Luuk pussas

Det var pusskalas på Melodifestivalens efterfest 2008.

Skilsmässan mellan Carina Berg och Kristian Luuk

Men så 2016 kom beskedet.

”Vi har gemensamt beslutat oss för att gå skilda vägar. Självklart känns det både sorgligt och tråkigt men vi är fortfarande väldigt goda vänner. Eftersom det är barn inblandade har vi bestämt oss för att inte kommentera detta mer än så här”, skrev de i ett gemensamt uttalande.

Carina Berg och Kristian Luuk på röda mattan

En av de sista bilderna som finns på Carina Berg och Kristian Luuk. Bara veckor senare kom beskedet om skilsmässa.

Och det är inte många ord de yppat om uppbrottet sedan dess. Förra året bröt Kristian Luuk tystnaden i P4:s program Karlavagnen när han talade med lyssnare om hjärtesorg.

– Jag har varit med om både glada dagar och superjobbiga dagar, där jag knappt orkat kliva ur sängen, sa han och erkände samtidigt att han inte hade kommit över skilsmässan.

– Jag ska direkt erkänna, de senaste tre åren har du fyllt en stor funktion i mitt liv. Jag skilde mig för tre år sedan och det har varit ganska rörigt, sa programledaren.

Kärlekslyckan mellan Carina Berg och Erik Berg

Det skulle dröja hela tre år innan Carina Berg för först gången uttalade sig om skilsmässan från Kristian Luuk. Det var i podcasten Berg & Gynning hittar sig själva som hon berättade om hur hon bröt ihop i sin lägenhet efter att ha lämnat sonen på skolan.

– Jag kom ihåg att jag inte ville dela det här med alla mina grannar, så jag la mig på golvet. Sedan låg jag där och bara grät och grät och grät och grät.

Till skillnad från Kristian Luuk verkar Carina Berg ha kommit över skilsmässan. Hon är idag gift med fotbollsproffset Erik Berg f.d Johansson, 31. De två fick sitt första gemensamma barn Otto i slutet av december.

Carina Berg och Kristian Luuk har gemensam vårdnad om sonen Holger som hunnit bli tio år. Men på sociala medier syns inte Holger till, något som Nour el Refai ifrågasatte efter flera bilder på lille Otto. Men Carina Berg gav då ett rakt svar:

Carina Berg och Erik Berg

Carina och Erik blir föräldrar när som helst! Det är Eriks första barn och Carinas andra.

”Har 1000 men storebror jobbar inte insta”, svarar hon.

FOTO: TT/P-O Sännås, TT/Mattias Hansson, TT/Karin Törnblom, TT/Ola Axman