LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så är Ajes maka Bathina Philipsons relation med kungafamiljen

17 apr, 2020 
Bathina och Aje Philipson
Bathina Philipson är gift med Aje Philipson som är nära vän till kung Carl XVI Gustaf.
Men hur är egentligen Bathinas relation till kungafamiljen?
Annons
Bathina PhilipsonBrand logo
Bathina Philipson

Den femtonde säsongen av Let’s dance sticker verkligen ut från mängden om man jämför med tidigare säsonger. Första programmet sändes helt och hållet utan publik. TV4 hade tidigare beslutat att paren skulle få dansa inför tomma läkare under direktsändningen.

Anledningen till detta är rådande omständigheterna och kampen mot coronaviruset och dess smittspridning.

De tre följande fredagarna stoppades tävlingen helt och ersattes bland annat med tidigare Let’s dance-avsnitt, detta på grund av att personer inom produktionen insjuknat. Bland annat deltagaren Anders Jansson, komikern har insjuknat i hög feber och är förvisso kryare nu – men kommer ändå att avstå fredagens comeback av progeammet.

Men något som är som vanligt är i alla fall årets programledare David Hellenius och Tilde de Paula Eby, som skötte säsongspremiären felfritt!

Bathinas deltagande i Let’s dance 2020

En av deltagarna som ska försöka dansa sig till en vinst i vår och inte insjuknat är Bathina Philipson, 41. Hon har länge drömt om att få vara med i Let’s dance och kommer ha stöd från både familj och vänner när hon tävlar tillsammans med dansaren Marc Mariboe Christensen.

Annons

– Det har länge varit en dröm och jag har tänkt på det länge. Så det är klart att man tackar ja när man äntligen fick frågan liksom, har Bathina berättat för Hänt i en intervju.

Bathina Philipson Let's dance
FOTO: Carolina Byrmo/TT

Relationen med kungafamiljen

Bathina Philipson är gift och har tre barn tillsammans med Aje Philipson, 76, som står mycket nära kung Carl XVI Gustaf.

– Jo men jag tror att han är glad för min skull. Han ser att jag är lycklig i det här, och då blir han glad, har Bathina tidigare sagt till Svensk Damtidning om makens stöd inför danstävlingen.

Att Bathinas make har en nära relation till kungafamiljen med anledning av sin vänskap med kungen har de flesta koll på. Men hur är Bathinas relation till kungafamiljen?

Ja, det verkar ju inte som att hon umgås med dem. Men en koppling som hon har till familjen är att hon är riktigt bra kompis med prinsessan Madeleines nära vän Louise Thott.

Bathina har även setts i sällskap med maken Aje under en tillställning i form av en konstauktion som hållits i förmån av prins Carl Philips och prinsessan Sofias stiftelse.

Bathina Philipson och Aje Philipson på kunglig konstauktion
Bathina Philipson och Aje Philipson på kunglig konstauktion. FOTO: Karin Törnblom/TT

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons