Runar Sögaards skulder växer – men han vägrar betala

Dagisavgifter, byggnadsarbeten, en bröllopsarrangör och nu en båtreparation. Runar Sögaard har satt i system att inte betala sina skulder.

Runar Sögaard, 48, kallar sig för mental coach, men verkar helt sakna samvetskval. För genom åren har norrmannen gång på gång struntat i att betala sina skulder. Han verkar ha satt i system att anlita folk för att utföra olika sorters tjänster åt honom och sedan vägra betala för dem.

Runar Sögaard och Jessica Musikalpremiär: Hairspray. Plats: Chinateatern, Stockholm. September 2009 (c) Cecilia Österberg / IBL

Runar Sögaard har inte betalat dagisavgiften för sitt och hustrun Jessicas gemensamma barn.

Förutom att Runar Sögaard dömts för bokföringsbrott tre gånger om, senast 2014, har han sedan 2009 vägrat betala hundra tusentals kronor för allt ifrån bröllopsinbjudningar, lokalhyror, byggnadsarbeten och lamellglas till fruns obetalda dagisavgifter för det gemensamma barnet.

Den senaste i raden av stämningar kommer enligt TT från ett företag i Nacka som reparerat och förvarat hans båt, en Sea Ray 240 Mercruiser. Totalt rör det sig om 49 735 kronor.

Läs mer: Runar Sögaard dömdes för bokföringsbrott: ”Jag kommer aldrig att sitta i fängelse!”

I vanlig ordning har Runar Sögaard bestridit fakturan. Den här gången påstår han sig enbart ha lämnat ett godkännande till reparationer för drygt 16 000 kronor “plus ett par tusenlappar”. Båtfirman förnekar att det finns något sådant muntligt avtal. Ansökan om betalningsföreläggande gjordes till Kronofogdemyndigheten i oktober 2015.

Foto: IBL

SENASTE NYTT!