TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin TörnblomIrma Lehtosalo

Runar och Jessicas äktenskapsförord – så blir skilsmässan

17 jun, 2017 
Jonatan Berggren
Runar och Jessica Sögaard skiljer sig efter nio år tillsammans. Så här delar de tillgångarna.
Annons

Runar, 49, och Jessica Sögaard, 42, gifte sig i augusti 2008 och har två barn tillsammans. I går kom beskedet att makarna skiljer sig.

Det ska enligt Aftonbladet bara vara Jessica som skrivit under och skickat in skilsmässoansökan.

Under de nio år som makarna varit gifta har det upprepade gånger uppdagats ekonomiska problem. Runar har blivit fälld för bokföringsbrott och flera gånger vägrat betala och bestridit räkningar gällande allt från bröllopsinbjudningar, lokalhyror och byggnadsarbeten till reparationer av hans båt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Runar Sögaard och Jessica i september 2009.
Runar Sögaard och Jessica i september 2009.

Då makarna har minderåriga barn tillsammans följer nu en betänketid på minst sex månader. Om de då fortfarande vill skiljas väntar en bodelning, och för den är de redan förberedda. Innan bröllopet 2008 upprättade Runar och Jessica ett äktenskapsförord, som registrerades hos Nacka tingsrätt 26 augusti samma år.

Annons

I äktenskapsförordet, en allmän handling som Hänt tagit del av, står svart på vitt hur tillgångarna kommer delas. Makarna var överens om att allt som de tog med sig in i äktenskapet och allt som de förvärvat under åren ska betraktas som enskild egendom. Kort och gott, de behåller båda vad de hade och vad de tjänat.

Utdrag ur Runar och Jessica Sögaards äktenskapsförord.

När Isabella Löwengrip nyligen meddelade att hon och Odd Spångberg skiljer sig framkom att de hade en exakt likadan överenskommelse.

När bodelningen äger rum är däremot inte klart. En del par försiggår den faktiska skilsmässan och delar på tillgångarna direkt, medan andra väntar tills äktenskapet ska avslutas. Vad Runar och Jessica beslutar sig för återstår att se.

Foto: IBL, Skatteverket

Annons