LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför saknades Rolf Lassgård i Efter fem – sanningen bakom frånvaron

10 jan, 2023 
AvJonna Lawaetz
Rolf Lassgård
Skådespelaren Rolf Lassgård skulle under måndagen medverka i Efter fem, för att bland annat prata om mötet med Tom Hanks.
När programmet sedan sändes lyste Rolf med sin frånvaro.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bahar Pars om mötet med Tom Hanks: ” Jag visste inte”Brand logo
Bahar Pars om mötet med Tom Hanks: ” Jag visste inte”

Den ikoniska skådespelaren Rolf Lassgård, 67, har en lång och gedigen karriär bakom sig. Han har nomineras till en Guldbagge hela sex gånger och vunnit två, för Min store tjocke far och En man som heter Ove.

Den sistnämnda plockades för en tid sedan upp av Hollywood. I den amerikanska version, A man called Otto, spelar Tom Hanks huvudrollen, Otto. När filmen hade galapremiär i Sverige för några månader sedan fick Rolf Lassgård och Tom Hanks för första gången träffas.

Tom Hanks har tidigare uttalat sig om att han tog mycket inspiration av Rolfs tolkning av Ove i den svenska filmen, när han porträtterade Otto.

Annons

Kändisarnas förväntningar på Tom Hanks som Otto

När Hänt tog tempen på röda mattan inför galapremiären av A man called Otto fick flera kändisar berätta om sina om sina förväntningar på filmen och Tom Hanks i rollen som Otto.

– Det känns jättekul! Tom Hanks som Otto, i det här fallet, det ska bli jättekul att se vad det här blir, säger Björn Ulvaeus till Hänt.

Även programledaren Agneta Sjödin var på plats och var förväntansfull på filmen.

– Jag har stora förväntningar. Jag tyckte jättemycket om En man som heter Ove, den har jag säkert sett fyra gånger, den har så mycket äkthet i sig så jag hoppas att jag får uppleva det i den här filmen också, säger Agneta Sjödin.

Marie Serneholt är ett stort fan av både Tom Hanks och Rolf Lassgård och hade stora förväntningar på den amerikanska tolkningen av En man som heter Ove.

– Jag älskar Tom Hanks och har gjort i alla år, han är en briljant skådespelare så det känns som att det kommer bli väldigt bra det här, säger Marie Serneholt och fortsätter:

Annons

– Rolf Lassgård är helt jäkla enastående också, men jag tror inte att man ska jämföra de två. Jag tror att det här kommer vara en helt egen tolkning av filmen.

Rolf Lassgård saknades i Efter fem

A man called Otto har biopremiär i Sverige den 13 januari. Med anledning av premiären skulle Rolf Lassgård under måndagen gästa Efter fem, för att bland annat prata om mötet med Tom Hanks.

Under måndagsförmiddagen publicerade Efter fem en Instagram-story där de meddelade om Rolfs medverkan i programmet. Men bara några timmar senare försvann storyn, utan någon som helst förklaring.

När programmet sedan sändes lyste Rolf med sin frånvaro och ingen av programledarna kommenterade saken närmre.

När Hänt når TV4 kunde de avslöja att Rolf inte dök upp i programmet på grund av försenade tåg, han kunde därmed inte ta sig till Stockholm i tid.

"Efter fem-redaktionen hälsar att det var ett tåg som blev inställt", skriver TV4 i ett meddelande till Hänt.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Annons