LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tom Hanks tar över Rolf Lassgårds roll i succéfilmen

21 sep, 2017 
AvJohanna Bladh
Det blir Tom Hanks som spelar huvudrollen i den amerikanska versionen av "En man som heter Ove".
Annons

Att den svenska succéfilmen ska bli Hollywood-produktion är ingen nyhet.

“En man som heter Ove” kammade hem två Oscars-nomineringar och var den utländska film som drog in mest pengar i hela USA under 2016. Efter att det bestämdes att filmen ska göras i en amerikansk version har det varit tyst om vilka skådespelare som ska axla rollerna som Ove och hans grannar.

Men nu avslöjar sajten Deadline.com att det är ingen mindre än superstjärnan Tom Hanks som ska spela huvudrollen i “A man called Ove”. Tom Hanks är en av Hollywoods största stjärnor och har gjort succéroller i filmer som “Forrest Gump”, “Gröna Milen” och “Cast Away”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Nu står han inför en ny utmaning att axla Rolf Lassgårds karaktär Ove.

Den svenska regissören Fredrik Wikström är väldigt nöjd med beslutet.

– Enligt mig är “En man som heter Ove” är en historia som alla kan ta till sig. Att göra den här filmen med några av världens bästa och respekterade skådespelare ger historien en ny möjlighet att beröra tittare, säger Fredrik Wikström enligt sajten.

Annons

Men det är inte bara Tom Hanks som kommer vara inblandad i filmproduktionen. Hans fru, Rita Wilson, ska vara med och producera filmen, enligt Hollywoodreporter.

– Den här historien handlar om kärlek, tolerans och hopp. Och den innehåller allt det som vi har lärt oss att älska i klassiska filmer. “En man som heter Ove” har nått över alla språkliga barriärer och lyckats beröra både läsare och biopubliken, säger hon.

Annons