LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Rolf Lassgårds chock efter alla år – han var inte pappan: ”Gå i terapi?”

14 jan, 2024 
Linn Seipel
rolf lassgård
Rolf Lassgård är aktuell i SVT:s Min sanning, där han nu talar ut om livet i stort och smått.
Där talar skådespelarlegendaren ut om ett avslöjande som kom att slå honom hårt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Renée Nybergs okända son träder framBrand logo
Renée Nybergs okända son träder fram

Rolf Lassgård, 68, är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Genom åren har han synts i en mängd prestigefulla filmroller och teaterpjäser. I SVT:s intervjuprogram Min Sanning berättar stjärnan nu om sitt liv, där en detalj särskilt sticker ut.

Rolf Lassgårds stora chock – hans pappa var inte hans riktiga pappa

När Rolf var i 30-årsåldern fick han nämligen berättat för sig att hans pappa inte var hans biologiska pappa. Det var Rolfs mamma som tillslut valde att komma fram med sanningen, efter att lögnen gnagt i henne i många år. Hon ringde helt enkelt upp honom en dag och kort och gott berättade hur det låg till, berättar Rolg i programmet.

– Hon hamnade liksom i den där cirkusen av att ”när är det bästa tillfället att berätta”, säger Rolf vidare.

Annons

Rolf får frågan om han någonstans hade det på känn. Varpå han berättar en historia som förtydligar hur pappan under uppväxten kunde uppfostra honom annorlunda gentemot sin bror, som faktiskt var pappans riktiga biologiska barn.

– Min snälla pappa gjorde det åt mig. Men min brorsa lärde han hur man gjorde. Och det är en skillnad liksom.

Rolf Lassgård om tecknen under uppväxten – såg inte ut som övriga i familjen

Rolf menar att han haft en väldigt bra relation till sin pappa och en fin barndom, men att det fanns små skillnader. Dessutom såg han väldigt annorlunda ut från övriga familjemedlemmar.

– Jag såg ut som jag gjorde men alla i resten av familjen var mycket kortare än jag och hade brunt lockigt hår. Det var ju alltid lite skämt om det här. Men jag hade en morfar då som var ganska lång, och alla sa att jag bråddes på honom då och det köpte jag.

Men Rolfs pappa – som visade sig inte var hans biologiska pappa – fick aldrig veta att mamman berättat om detta för Rolf. Han var nämligen allvarlig sjuk vid tillfället då mamman valde att komma med avslöjandet.

Annons

– Det gick ganska snabbt, mellan de här två punkterna, att han somnade in.

Rolf Lassgård om träffen med biologiska pappan: ”Såg ut som Ove”

Samtidigt är inte Rolf säker på att han hade velat prata med honom om det. Även om det hela så klart berört honom.

– Kring hela den historien har man tänkt lite ”ska man gå i terapi?”. Jag känner ju någonstans i mig att det finns något litet tomrum i mig. Så är det liksom. Samtidigt är det ingenting jag lider av.

Efter några år fick Rolf tillslut träffa sin biologiska pappa. Det var hans mamma som fixade ihop dem och han såg direkt likheten mellan de två.

– Han såg ut som Ove [En man som heter Ove-karaktären som Rolf spelat, reds anm] litegrann. Fast lite gladare naturligtvis, säger Rolf och skrattar.

FOTO: SVT

Annons