ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Roger Pontare om kärlekslyckan med Elisabeth – efter 45 år tillsammans

31 aug, 2022 
Elisabeth och Roger Pontare
Roger Pontare och Elisabeth Pontare har levt halva sina liv ihop.
I en intervju med Hänt berättar nu artisten om vad sambon betyder för honom – samt hur det har stormat i relationen under åren.
– Det är en kärlek på ett djupare plan som förbinder oss väldigt mycket, säger Roger till Hänt.
Annons
Agnes Carlsson om uppskjutna bröllopet och att bilda familj med Vincent PontareBrand logo
Agnes Carlsson om uppskjutna bröllopet och att bilda familj med Vincent Pontare

I hela 45 år har Roger Pontare, 70, och kärleken Elisabeth Pontare, 70, hängt ihop. När Hänt når Roger befinner de sig båda hemma på gården i Bjuråker.

Därför har Roger och Elisabeth lyckats hålla ihop

Men även om måendet inte är på topp så visar sig kärlekslivet gå desto bättre. Roger och Elisabeth har spenderat halva sina liv tillsammans och kärleken sprudlar än idag.

– Det blir ett vänskapsförhållande, en kärlek i olika dimensioner efter en så lång tid tillsammans. Man lär känna varandra på ett djupare plan, det är en kärlek på ett djupare plan som förbinder oss väldigt mycket. Det är svårt att sätta ord på det där med kärlek, säger Roger till Hänt.

Annons

Vad tror du är nyckeln till att hålla ihop så länge?

– Vi är väldigt olika. Vi har olika personligheter, olika värderingar, olika intressen. Man har olika dimensioner man lever i på något sätt. Jag är mer filosofisk av mig och behöver mer egentid. Det är viktigt när man varit tillsammans så länge att ge varandra egentid att vara sig själv bara. Så att man inte styr varandra.

Precis som i alla andra relationer så kan det gå upp och ner för även Roger och Elisabeth.

– Inte så att det har varit så allvarligt att man har funderat på en separation, det har vi aldrig haft. Men det kan hända att det varit stormar naturligtvis men vilket förhållande har inte det, säger Roger.

Något vardagsgnabb blir det dessvärre inte, sånt tror Roger växer bort med tiden.

– Vi har varit ihop så länge så sånt gnabb finns inte längre. Sånt gnabb blir det aldrig. Det är nog mer i ett tidigt stadie i ett förhållande som man kan gnabbas mera, efter något år tillsammans.

Skilde sig efter några månader och gifte aldrig om sig

Det fanns dock en gång i tiden då Elisabeth och Roger hade det lite kämpigare i sin relation. För många många år sedan gifte sig nämligen duon, men bara några månader senare ansökte de om skilsmässa.

– Ja, det var några månader bara sen var det vi igen. Det var också i vårt tidiga förhållande, det är den farligaste tiden faktiskt. Men sen har det aldrig varit på tal om det.

Som tur var hittade Roger och Elisabeth tillbaka till varandra, men gift om sig har de aldrig gjort.

– Nej nej nej, för guds skull. Det är så omständigt, varför ska man göra det för? Man kan lika bra bara vara tillsammans. Det blir så jäkla dyrt med giftermål också.

FOTO: TT

Annons