Så återförenades Roger Nordin med 10 år yngre pojkvännen Jonas Elgh

Roger Nordin och Jonas Elgh.

Möt Roger Nordin i en rak och ärlig intervju!
✔︎ Svåra svartsjukan – och oväntade vändningen med ex-pojkvännen: ”Terapi”.
✔︎ Livskrisen: ”Satt i bilen och grät när jag åkte in till jobbet”.
✔︎ Efterfesten som spårade ut: ”Vaknade av att det stod en ko framför mig”.
7 svenska kändispar med stor åldersskillnad
Slå på ljud

Sveriges populäraste radioröst har en turbulent tid bakom sig. För Hänt öppnar han upp sig om privatlivet.

✔︎ Det här är Roger Nordin

Ålder: 44.
Stjärntecken: Oxe.
Familj: Särbon Jonas Elgh, 34, hunden Tella, 8.
Bor: Hammarby sjöstad.
God egenskap: Har hyfsat bra självdisciplin, jag har ju trots allt gått upp mitt i natten i 20 års tid för att sända radio.
Dålig egenskap: Tjurskallig och glömmer aldrig en oförrätt.
Äter helst: Grekisk mat. Åt nyss en grekisk sallad. Det är den godaste jag någonsin ätit, den var helt perfekt!
Dricker helst: Dyra italienska viner.
Senast lästa bok: Bengt Westerbergs biografi Westerbergeffekten.
Favoritfilm: Call me by your name, en homosexuell kärlekshistoria som utspelar sig i Italien. Jag blev helt tagen!

Hej Roger! Läget?

– Bara fint! Tidigare idag landade jag på Rhodos. Just nu är mitt största problem att det är halt på marmorgolvet i hotellrummet. Jag är livrädd för att halka, det är verkligen snorhalt. Nästa gång jag åker till Rhodos ska jag nog ta med mig en halkmatta!

Visst är du där med Jonas som du återförenats med?

– Det stämmer. Vi var faktiskt Rhodos för tre år sedan, precis innan vi gick skilda vägar. Nyligen sa vi att ”vi åker tillbaka”, för vi älskade Rhodos men vi älskade inte varandra just då. Så vi tänkte att ”vi tar tillbaka den där jävla ön”, (skratt).

Roger och Jonas gjorde slut – och blev ihop

Vad fick er att återförenas?

– Det är en lång historia, men det har blivit en ganska lång och utdragen resa med åtskilliga terapitimmar i bagaget. Vi har utvecklats som personer, det här är liksom en helt ny bok vi skriver nu. Vi förstår varandra bättre idag. Vi köper också varandras olikheter på ett helt annat sätt än förra gången.

På vilken plats träffades ni en gång i tiden?

– Vi träffades på Zippers, en bögkrog i Stockholm. Där blev vi presenterade för varandra av Pierre, en kompis. Sedan dröjde det några år innan det sa klick.

Roger Nordin och Jonas Elgh.

Till vardags håller du låda i Rix FM. Känns det som att du går på autopilot när du står framför mikrofonen?

– Nej, inte alls. Jag kan störa mig lite på att vissa inte tycker att det här är ett riktigt jobb: ”Det måste väl vara världens bästa jobb, bara sätta sig framför en mick och snacka”. Så har jag aldrig sett på mitt jobb. Jag har alltid varit en yrkesman. Det krävs enormt mycket förberedelser, jag skriver ganska detaljerade körscheman – varje dag. Det är ett hårt slit. Ingenting kommer gratis. Så är det verkligen.

När går du till jobbet med tunga steg?

– När jag vet att Laila varit ute på krogen kvällen innan. Då vet jag att jag ska sitta där med ett vrak i fyra timmar. Fast sådant är mänskligt… Jag tror att både jag och Laila suttit där någon morgon och varit lite halvlulliga. Och en gång – när vi var ute i landet och sände – så hade vi med oss en kollega som… Jag vill inte nämna hennes namn, men hon var så full att vi skickade upp henne på hotellrummet. Hon fick gå och lägga sig!

Vad hade du för fördomar om Laila Bagge innan du lärde känna henne?

– Jag trodde att hon var en snobbig moderatkärring från Lidingö. En överklasstant, liksom. Den där uppfattningen som vissa personer har om Laila är så fel, jag blir arg när jag hör sådant och tar det personligt.

Hur bra känner ni varandra?

– Väldig bra skulle jag säga.

Vad brukar ni störa er på, du och Laila?

– Jag vet inte om jag törs säga det här, men ibland kan jag önska att hon skulle lägga mindre tid på vilket filter hon ska använda på Instagram, och lägga mer tid på hur hon ska lägga upp nästa prata i radion. Influensersjukan, du vet.

Tillsammans med kollegan och vännen Laila Bagge underhåller Roger Nordin radiolyssnarna i Rix Morronzoo.

Vilken kändis tror du att Laila skulle se ut som – om hon var född till man?

– Edward Blom.

Vilken störning borde du söka hjälp för?

– Min svartsjuka, men den har jag redan gått i terapi för i två år för att bemästra. Mitt kontrollbehov har tagit död på åtskilliga förhållanden och säkert kostat mig många vänskapsrelationer också. Jag är inte alltid så trevlig och mysig att ha att göra med.

Har du några fler galenskaper för dig?

– Ja, vad kan det vara? Att jag är Hemnet-knarkare. Det upptar enormt mycket tid. Mitt nästa projekt är att köpa en stuga någonstans. Jag skulle önska att det som hände Mark Levengood hände mig, att någon ringer och säger ”jag älskar dig och dina program, här har du en stuga för tio miljoner, varsågod!” Varför händer sådant alltid Mark Levengood och aldrig mig?

Vilken är den konstigaste platsen du somnat på?

– Mitt stora kontrollbehov förbjuder mig att sova på konstiga ställen, men en gång somnade jag faktiskt i en solstol. Det var under en blöt efterfest vid ett gammalt torp som jag hade. Plötsligt vaknade jag av att det stod en ko framför mig och tittade på mig.

Var du en tönt i småskolan?

– Ja, jag var inte mobbad men jag var nog i gränslandet. Tack och lov började jag tidigt intressera mig för radio. Jag var ganska rolig då… Dessutom var jag elevrådsordförande. Det kanske också räddade mig lite!

Är du för eller emot klassåterträffar?

– Jag har varit väldigt mycket emot det, men nu har jag faktiskt ändrat uppfattning. En klassåterträff skulle sitta fint! Fast inte från gymnasiet för jag gick inte gymnasiet. Jag började jobba med radio direkt efter nian – på Gävle närradio.

När i ditt liv har du varit som mest under isen?

– Det är väl i samband med någon av mina separationer. Efter min första separation flyttade jag ut till en sommarstuga på Ingarö. Problemet var att det inte var sommar, det var mitt i vintern. Det var isproppar i rören och jag hade inget vatten. Så var man ensam på det. Jag kommer ihåg att jag satt i bilen och grät när jag åkte in till jobbet. Körde av vägen gjorde jag också en gång. Jag har alltid varit lite rädd för att vara ensam.

Säg tre saker du vill hitta på innan årets slut!

– Jag är väldigt sugen på en stuga igen, som sagt, så hösten kommer nog gå i Hemnets tecken. Sedan skulle jag vilja resa till Sydafrika framåt jul, det vore väl inte fel? Sist men inte minst skulle jag vilja ha en riktig utekväll på Södermalm, jag skulle vilja gå där mellan sunkhaken. Drömmen vore att få med sig Laila och Josefin Crafoord. Josefin har blivit en bra kompis. Vi har varit och badat i sommar, vi har det verkligen roligt ihop.

Slutligen Roger, vilken är den bästa stunden på din dag?

– Jag skulle nog säga att det är när jag inte har någonting planerat utan bara får ge mig ut och springa. Gärna runt Årstaviken och med Lasse Stefanz i lurarna.

Foto: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN