Robinson-Robbans specifika pensionsplan – därför lämnar han Sverige

Robinson-Robban planerar att lämna Sverige. Detta efter att han gjort en del miljonklipp som han hoppas ska säkra en framtida förtidspension.

Robert Andersson, 43, som mest känns igen vid namnet ”Robinson-Robban”, har länge haft planer på att gå i pension tidigt. 2011 tog han ett beslut – att säkra förtidspensionen, en gång för alla. Detta efter att ha förlorat hälften av den summa på ca 100 000 kronor han investerat i sin pension, efter finanskrisen 2008. Planen var från början att pensionera sig vid 40, vilket tyvärr inte gick vägen. Men nu närmar han sig sitt nya mål – att gå i pension vid 60 för att kunna flytta utomlands.

– Jag trodde jag skulle klara det innan jag var 40. Så gick det inte. Men i dag när jag är 43 kan jag berätta att jag är så pass hemma att jag kan pensionera mig när jag är 60 år, köpa bostad i Spanien och ha champagnefrukost resten av mitt liv. Varje morgon, säger Robert Andersson till Expressen.

Så, vad är det då Robban har gjort för att vända sin ekonomiska situation till succé? Främst handlar det om försäljningen av hans förra lägenhet. Hemligheten? Gå från havsutsikt, till ingen havsutsikt.

LÄS OCKSÅ: Biancas pengailska: ”Vem fan kom på skatt?”

– I höstas var den stora affären. Vi sålde vår fyra på Kvarnholmen i Stockholm med havsutsikt och flyttade till en trea i samma kvarter utan havsutsikt och det gjorde hela grejen. Plus att jag gjort bostadskarriär innan.

Robinson-Robban avslöjar alltså att han haft sina största inkomster genom just lägenhetsaffärer. Och nu när allt flyter på bra ekonomiskt, passar han på att sätta upp tydliga mål för att han ska kunna etablera sig som livsnjutare/mångsysslare i så tidig ålder som möjligt.

– Champagnefrukost från 60 år till graven i en lägenhet på spanska solkusten. Den köper jag kontant sen. Det är fantastiskt, säger han.

Robinson-Robban är dock inte där än – i det fantastiska. Något han dock är väl medveten om, är att just pensionsämnet är något som är ångestladdat för många. Men för honom själv finns det ingen som helst anledning att oroa sig för framtiden, menar han.

– Alla oroar sig för pensionen. När det orange kuvertet kommer fattar man hur lite man får. Det är katastrof. Men det är inga problem för mig, avslutar han.

LÄS OCKSÅ: Robinson-Robban om kärleken – började dejta efter trekant

Foto: IBL

SENASTE NYTT!