LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-Olivias kontakt med männen i fängelse – avslöjar privata breven

28 jun, 2024 
AvOla Lagerström
Allt har en baksida. Även en förstaplats i tv-programmet Robinson. Olivia Lindegren uppvaktas av svenska fångar – och har tampats med svåra infektioner där läkarna stått maktlösa.
– Det har tagit jättelång tid att komma tillbaka, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför är Robinson-Olivia Lindegren en värdig vinnareBrand logo
Därför är Robinson-Olivia Lindegren en värdig vinnare

Hur står det till världens bästa Olivia?

– Just idag är jag extremt pollenallergisk. Det rinner i näsan och det kliar halsen och ögonen. Det är jobbigt att heta Olivia idag, (skratt). Annars är det jättebra, (attjo).

Vad är det bästa i kråksången med din seger i Robinson – förutom att du blivit rik som ett troll?

– Det är väl att jag brutit det här mönstret med det varit så många killar som vunnit. Det känns fint att visa, framförallt för den yngre generationen, att även tjejer kan. Det tycker jag är kul!

Har du satt sprätt på segerpengarna – en halv miljon kronor – eller har du satt in varenda korvöre på ett pensionskonto?

– Vet du, jag har faktiskt inte fått pengarna än!

Befarar du att TV4 tänker blåsa dig på konfekten?

– Nej, då. Jag vet att jag kommer få pengarna den här månaden, så jag är inte särskilt orolig. Däremot skattar man bort ungefär hälften. 250 000 kan man räkna med. Jag tänkte köpa en bil för en del av pengarna. Resten har jag inte riktigt klurat ut. Troligtvis investerar jag på börsen.

Annons

Får inviter från brottslingar i fängelse: ”Närmast obehagligt”

Hör det av sig några knäppgökar?

– Ja, många! Framför allt har jag fått jättemycket brev från killar som sitter på anstalter. Närmast obehagligt mycket. Typ varje vecka får jag nya brev.

Vad vill fångarna?

– Jag tror att det handlar om att de kanske inte har så jättemycket att göra förutom att kolla på tv. Det plus att de kanske tycker det är spännande att skicka brev i hopp om svar. Sedan hör det av sig en del knäppgökar på Instagram och Facebook. Väldigt många vill bjuda ut mig på dejt. 99 procent av det som kommer är dock positivt och bra!

Har du fått några bestående men av din medverkan, typ råttfobi eller analklåda?

– Jag är en person som sällan är äckelmagad, men bara tanken på ”slajmig” kokos ger mig kväljningar. Sedan har jag tappat jättemycket hår. Det började några månader efter hemkomsten. Nu har det börjat komma ut ”bebishår”, det ser helt galet ut! Jag har även haft jättemånga infektioner i kroppen som avlöst varandra. Jag har varit jättesvullen på flera olika ställen på kroppen. Läkarna förstod inte riktigt vad det var för fel. Inga mediciner bet. Mina värden var katastrofala. Först nu börjar allt ordna upp sig. Det har tagit jättelång tid att komma tillbaka.

Annons

Var det värt det?

– Ja, jag hade gjort om det hundra gånger om!

Vad var det mest bisarra som inträffade på Robinsonön som inte kommit fram i medias blixtljus?

– När vi hittade något på stranden var vi alltid tvungna att dubbelkolla detta med produktionen. Det kunde ju vara giftiga saker. Vi var extremt hungriga precis hela tiden och vid ett tillfälle väntade vi inte in svaret…

Vad käkade ni den gången?

– Sådana där snäckor som sitter fast på stenar i havet. Vi hackade bort sådana och tillagade en soppa. Hälften av laget blev riktigt risiga i kistan. Två spydde. Snäckorna var giftiga, visade det sig, men jag klarade mig från allt!

Olivia Lindegren (i mitten) vann Robinson 2024.FOTO: TV4
Olivia är den första kvinnan på 12 år som vinner programmet.FOTO: TV4

Är inte på jakt efter kärleken: ”Trivs väldigt bra i mitt eget sällskap”

Fattade du tycke för någon av killarna på Robinsonön?

Annons

– Nej, inte kärleksmässigt. Däremot vänskapsmässigt.

Vilket civilstatus har du nu?

– Jag är singel.

Vilken typ av kille är du på jakt efter?

– Jag är nog inte på jakt efter någon kille. Just nu trivs jag väldigt bra i mitt eget sällskap!

Vad kan det vara bra att känna till om dig – om man funderar på att lägga in en stöt?

– Det skulle i så fall vara att jag behöver väldigt mycket egentid. Jag är upptagen med mycket egna saker. Jag kommer inte sitta ihop med någon, liksom. Det där är min största rädsla – att träffa någon som vill ses precis hela tiden. Känslan av att bli kvävd… Sådant gör mig galen! Det måste vara en kille som har ett eget liv.

Vad är det elakaste du gjort mot en kille?

– Vet du, jag är ingen taskig person. Jag är väldigt snäll.

Vad är det elakaste en kille gjort mot dig?

–Jag dras till snälla killar, så jag har varit väldigt skonad från elaka killar.

Vad ska ditt framtida barn heta?

Annons

– Svårt, jag vet inte, men jag vill ha ett namn som är unikt.

Hur ser ditt drömbröllop ut?

– Jag är inte så säker på att jag vill gifta mig. Om det mot all förmodan sker så skulle jag vilja gifta mig utomlands. Kanske på en gammal gård. Kanske på en härlig strand. Gärna en unik plats. Ingen halvtråkig kyrka hemma i Sverige. Sedan skulle jag vilja ha en tredagarsfest, typ. Inte så krystat utan bara kul!

Vad gör du när du inte jobbar?

– Poddar. Sedan i februari i år har min kompis Kelly och jag en podcast som heter ”2 tjejer 1 podd”. Vi håller låda om allt som händer i våra liv. Några segment är återkommande. I ett av dessa löser vi lyssnarnas problem. Sedan har vi ett segment där lyssnarna biktar sig. Det är riktigt sjuka saker som vi läser upp… Podden är jätteuppskattad, den bara växer och växer. Varje onsdag släpper vi nytt avsnitt!

Är det välstädat hemma hos dig?

– Du, det är antingen eller. En vecka kan gå i atombombens tecken. En annan i pedanthetens tecken. Det beror helt på hur mycket jag har i mitt liv. Jag tenderar nog att vara åt det stökiga hållet.

Annons

Det här är Olivia Lindegren!

Ålder: 28.

Stjärntecken: Oxe.

Familj: Mamma och pappa och fyra syskon.

Arbetar som: Koordinator. Jobbar även en del med reality-TV, bland annat som produktionsassistent. Just nu gör jag mest mina egna projekt – framför allt podcasten ”2 tjejer 1 podd”.

Bor: Enrummare i Norrköping.

Det bästa med mig är att: Jag alltid är väldigt positiv. Det finns liksom inga problem, det finns bara lösningar.

Det sämsta med mig är att: Jag är otroligt dålig på att svara i tid – och ibland rätt kass på att hålla tider.

Tre saker som får mig att spinna som en katt: Resor, statistik och gokart. Har kört gokart sedan jag var sju, åtta år. När jag kommer till ett nytt land ser jag till att åka till närmaste gokartbana – och testkör den. På tre ställen har jag satt banrekord. Jag är en riktig gokartnörd!

Mådde som bäst på Robinson: ”Slapp all vardagsstress”

När i livet har du mått som bäst?

– På ön. Jag slapp allt vardagsbrus och all vardagsstress. Jag sov bättre än någonsin. Maten man åt var naturlig. Solljuset gjorde en lycklig. Havsvattnet likaså. Jag har aldrig mått så bra i hela mitt liv. Jag försöker hålla fast vid detta så gott det går. Jag har blivit jätteduktig på att sätta mobilen på ”stör ej”. Varje kväll checkar jag ut vid ett visst klockslag – och bara är.

Har du tampats med någon svårighet i ditt liv?

– Ja, jag har kämpat med psykisk ohälsa. Det har kommit och gått. Ibland har jag mina dippar. Vissa personer har ju lätt för att drabbas av ångest. Jag är nog en sådan person. Samtidigt är det karaktärsbyggande – om man lyckas hantera det hela.

Slutligen Olivia, vad skulle du välja: skaffa spikfrilla med rosa tofsar, uppträda som clown på en kungafest iförd låtsassnabel och rosa diadem eller fira midsommar på en myrstack?

– (Skratt). Clownen. De andra alternativen är för hemska!

FOTO: TV4

Annons