LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-Katarina om spelet bakom bråken med Raymond

07 maj, 2020 
Robinson 2020
Katarina Billman och Raymond Ahlgren kom inte helt överrens under sin tid på Robinson.
Det blev både skrik och tårar när duon tillbringade tid tillsammans i lag syd.
För Hänt öppnar Katarina upp om sin strategi under programinspelningarna.
Annons
Helikopterdramat i Robinson – som tittarna inte fick seBrand logo
Helikopterdramat i Robinson – som tittarna inte fick se

Robinson 2020 har kantats av flertal bråk. Under säsongens första veckor var det främst deltagarna Raymond Ahlgren, 53, Nina Ekstrand, 46, och Katarina Billman, 60, som hamnade i luven på varandra. Efter att Raymond återvänt till lag syd några veckor in i programmet förklarade deltagaren Mattias Petterson, 50, varför han inte ville ha tillbaka Raymond i sitt lag.

– Katarina och jag har kommit varandra väldigt nära och hon var jävligt rädd för dig. Du gick på henne jävligt hårt alltså. Då känner jag det också. Du vet. Det här är inte schysst, sa Mattias Pettersson i programmet när han pratade med Raymond.

TV4:s svar om konflikterna

Mattias visade sig märkbart tagen och fick tårar i ögonen när han pratar om händelsen då Raymond skällde ut Katarina. När Hänt i samband med detta nådda TV4 förklarade dem hur de reagerar på en sådan situation då en deltagare mår dåligt, eller som i Katarinas fall är rädd för någon.

Annons

”Vi har hela tiden i en pågående kontakt och dialog med våra deltagare om deras fysiska och psykiska välmående. Kommer det till vår kännedom att någon mår dåligt eller till exempel är rädd för någon annan deltagare så hanteras det självklart. Säkerheten och tryggheten för våra deltagare är prio ett”, skrev Gustav Carlsson, exekutiv producent för Robinson, i ett mejl till Hänt.

Katarinas ord om bråken med Raymond

Katarina har tidigare valt att inte uttala sig om bråken på ön men när Hänt når henne berättar hon om sina tankar kring klippningsarbetet av både Robinson och Gränslandet. Efter att ha sett avsnitten känner hon sig nöjd med hur produktionen framställt henne men förklarar också att hon hade en viss strategi när det kommer till bråken mellan henne, Raymond och Nina.

– När det gäller mig så, jag har ju blivit som en helt annan person när jag kom till Gränslandet. De första två veckorna så framställs jag som att jag bara var, folk kallade mig för offerkofta och Raymond gick på mig, Nina gick på mig, jag var bara tyst liksom och tog emot all skit, säger Katarina Billman och fortsätter:

Annons

– Men där var ju min strategi att hålla låg profil och liksom bara för att vara kvar för dem höll ju på att avvara mig från början där. Jag hade så låg status men däremot så har dem klippt bort några gånger när jag sa ifrån, säger hon.

”Verkligen så många konflikter”

Även om det fanns tillfällen som Kristina menar klipptes bort för att det skulle framställas som att hon hade en viss roll i gruppen, så känner hon sig ändå nöjd.

– Det var en gång när Raymond och alla var på Cruise för att han ville ta med sig en cassavarot när vi skulle lämna lägret för att det inte var säkert att vi skulle få komma tillbaka dit. Och då var alla på honom och bara snackade skit om honom som han hade gjort bakåt i tiden. Halva gänget kritiserade honom och halva gänget bara satt tysta, säger Katarina och fortsätter:

– Tillslut så sa jag “kan vi inte bara släppa och sluta kasta skit på varandra gällande det som har hänt bakåt och istället ta beslutet om vi ska ta med kassavan eller inte” och det har dem bara klippt bort. Så det var några sånna kommentarer som är borta. Men jag skulle väl framställas som den här tysta personen, lite psykologen som sitter tyst och inte säger någonting.

Men att det var så mycket bråkande som tv-tittarna uppfattar, det sticker inte Katarina under stolen med.

– Jag tycker att de har fångat essensen i allt som hände väldigt väl och jag tycker att alla dem här konflikterna som var på lag syd. det var verkligen så många konflikter, det var väl ännu fler konflikter och ja, jag tycker att dem har fångat mig ganska väl.

FOTO: TV4

Annons