ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-Henrik avslöjar okända dramat i finalkampen – det tittarna inte fick se

29 maj, 2022 
HENRIK APPELBERG
Henrik var bara några sekunder ifrån att vinna över Filip i eldkampen som skulle tagit honom till final. Nu berättar han för Hänt om förlusten och om repet som aldrig ville gå av.
Annons
Robinson-Mattias avslöjar – därför stoppades han av produktionenBrand logo
Robinson-Mattias avslöjar – därför stoppades han av produktionen

Robinson 2022 är avgjort och det blev ingen mindre än Filip Johansson, 31, som fick lyfta den åtråvärda Robinson-statyetten och kamma hem vinstsumman på 500 000 kronor.

I finalen var det inte den traditionella hinderbanan som gällde, utan i år handlade det om att först vinna eldkampen och sedan vinna i plankan. Efter finalen bar det av hem till hotellet där deltagarna fick en kall pizza medans produktionen hade en stor finalfest – som Robinson-deltagarna inte fick komma på.

Robinson-Henrik om förlusten i eldkampen

En som föll på målsnöret är Henrik Appelberg, 45. Nu berättar han för Hänt om den snöpliga förlusten i eldkampen.

Annons

– Känslan var ju att det var jädrigt nära var det. Men alltså när man kommer till tävlingen och så ser man att det är en eldtävling, då är det inte Filip och Jessica man vill möta. Vi hade ju spekulerat om att plankan måste ju komma någon gång, så jag tänkte att nu kanske den kommer, säger Henrik till Hänt och fortsätter:

– Men så var det eld istället. Där kände jag att den tävlingen har vi ju haft förr, men samtidigt så kände jag att jag ska inte ge upp här jag är ju ändå bra på att göra upp eld så jag behöver inte ursäkta mig på det sättet.

Henrik var den som fick upp eld först, långt före både Jessica Jonasson, 40, och Filip. Trots att det brann hur mycket som helst så var det som att Henriks rep aldrig fattade eld.

– Men känslan där och då är ju att jag får upp eld direkt. Då kände jag att jag måste bara hålla igång den och fortsätta bygga den. Det kändes som att det brann på det här repet i evigheter, säger Henrik och fortsätter:

Annons

– Jag fattade ingenting. Men sedan märker jag ju då att Jessica blir klar, och jag kände att jag inte kan göra så mycket mer. Jag vill inte stressa, ville bara hålla igång den hela tiden.

Henriks besvikelse efter eldkampen: ”Hade haft större chans”

Först fick Jessica eld på sitt rep och sedan kunde även Filip utropa att han var klar.

– Sedan skriker ju han "yes", och då kramade jag honom och sedan tittar jag tillbaka och då har mitt rep gått av. Det var ju lite små-tungt, så där och då var man ju lite besviken såklart då, säger Henrik.

Henrik menar att han kanske hade haft större chans att gå vidare om det hade varit plankan de skulle gjort upp i. Eftersom att Jessica varit öppen med att balans inte är hennes starkaste sida.

– Jag tror att jag hade haft större chans, jag tror att jag ändå har bra balans och sådär. Men sedan så vet jag att Filip har jättebra balans, Jessica har ju uttryckt själv att hon har problem med balansen. Men det klart att jag gärna hade velat testa plankan, det är ju en klassisk tävling, avslutar Henrik.

FOTO: TV4

Annons