Robinson-Hayes bryter tystnaden om avhoppet – tunga sjukdomsbeskedet

HAYES FRÅN ROBINSON

Häromdagen lämnade Hayes Jemide frivilligt Robinson-ön.
Nu berättar han mer om anledningen bakom och hur illa det egentligen slutade – som tittarna inte fick se.
”Delvis förlamad”, skriver han.

0:35

Efter reklamen: Robinson-Joels barnbesked med flickvännen Hanna: "Väldigt redo"

(0:35)

Robinson 2022 närmar sig finalvecka och en vinnare ska koras. I finalveckan görs det upp vem som tar hem vinsten på 500 000 kronor och den ärofyllda statyetten.

Men under onsdagens avsnitt, bara några dagar före det viktiga örådet, så valde Hayes Jemide, 48, att lämna tävlingen.

– Så här är det. Jag har valt att lämna Robinson för jag är skadad. Jag har problem med min nacke och jag har inflammationer i kroppen som gör att jag får ont, säger Hayes i programmet och fortsätter:

– Att ge upp när det är mindre än en vecka kvar är förjävligt. Men min mamma har lärt mig att man behöver inte vinna alla strider och jag har ett ansvar till min familj och mina barn där hemma att komma hem hel.

Sanningen bakom Ulvaeus skilsmässa – privata orden avslöjar

Hayes egna ord – efter programmet

Nu har Hayes gjort ett långt och känslosamt inlägg på Facebook om hans anledning till att han lämnade, samt känslorna inför det som hände.

”Då var mitt Robinson äventyr över för denna gång. Vill börja med att tack alla er som hejat på mig och sänt över kärlek och värme. Det har varit min räddningen mot allt näthat som kommit. Nu till punkten varför jag var tvungen att slänga in handduken, min kropp hade tyvärr åkt på mycket stryk och jag hade en stor inflationer i leder och musklerna som ledde till fruktansvärda smärtor. Självklart fick jag uppsöka sjukhus och läkare innan jag tog beslutet att hoppa av. ”

Borde åkt hem ännu tidigare

Han fortsätter inlägget med att skriva att han förmodligen stannade kvar lite för länge, än vad han borde. Han skriver även att det hela fick ett smärtsamt och dystert avslut.

”Men nu i efterhand inser jag att det hade varit bättre om jag avbrutit tävlingen tidigare och fått vård för min skada. Det största bekymret är att jag åkt på något som heter, Ulnarisentrapment i armbågen och handled och som gjorde att jag blev delvis förlamad och tappade känseln i höger hand. När jag kom hem till Sverige så blev det akut operation men tyvärr så var det ändå försent och jag kommer aldrig bli 100% återställd. Så nu har jag fått klofingerfelställning som ni kan se på sista bilden.”

FOTO: FACEBOOK/PRIVAT

SENASTE NYTT!