robinson 2023

Robinson-Fabians kändisson avslöjad – nu träder han fram

FABIAN TURKALJ, ANTON TURKALJ

Fabian Turkalj bjuder ofta och gärna på sig själv i Robinson och tittarna har fått lära känna honom som person.
Men något som många kanske inte visste om honom är att han har en väldigt känd son!
Nu träder kändissonen fram.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson-deltagarnas tjafs – oense strax innan tävling
0:52

Efter reklamen: Robinson-deltagarnas tjafs – oense strax innan tävling

(0:52)

Slå på ljud

Robinson 2023 är äntligen igång med vårens säsong och i år befinner de sig i Langkawi, Malaysia. Nytt för i år är att lagen är uppdelade baserat på deltagarnas ålder och hittills har det varit relativt ojämnt i tävlingarna. Lag syd, med de yngre deltagarna, är nämligen de som lyckats bäst och vunnit alla tävlingar förutom tändstålds-tävlingen, som Lag nord kammade hem.

Men Lag syd har klarat sig finfint ändå. De har nämligen Oskar Hammarstedt, 31, i sitt lag som blivit en hjälte. Han är den första som gjort upp eld utan tändstål eller glasbit.

I Lag nord finns det många starka profiler. En av dem som gjort starkt intryck på tv-tittarna är Fabian Turkalj, 56. Han har varit öppen med att han tycker att sitt lag borde steppa upp i tävlingar och under "praktik-veckan" fick han testa på att vara i Lag syd.

Robinson-Fabian förlorade sin son – 3 månader gammal

Nu är han dock tillbaka i Lag nord och i söndagens öråd var det nog många som trodde att Robinson-äventyret var slut för hans del. Men till Fabians glädje blev han räddad och det blev istället Camilla "Millan" Widing, 52, som fick lämna.

I programmet har vi fått lära känna Fabian som en go' och gla' göteborgare. Men något som de flesta inte visste är att han är en väldigt familjär pappa. I en tidigare intervju med Hänt har han berättat om det bästa året i hans liv. Nämligen 1994, det var då han fick sitt första barn.

Det sämsta året enligt Fabian var redan två år senare, år 1996, då förlorade han nämligen ett barn.

– 1996, då jag förlorade ett barn. Han hade hjärtfel och blev bara tre månader. Skit händer i livet, tyvärr. Pojken är älskad och saknad, sa Fabian då till Hänt.

Fabians kända son Anton Turkalj – nu träder han fram

Men Fabian har som sagt en annan son, Anton Turkalj, 26, som är en av Sveriges främsta MMA-fighters. Genombrottet kom år 2018 och hösten 2022 anslöt han till UFC. I en intervju med Sportbladet har Anton berättat om hur det är att hans pappa är med i Robinson.

– Jag är jättestolt över pappa. Jag är säker på att vi kommer se mer av honom i tv-rutan, förmodligen i Let's Dance hoppas jag.

– Min son är ju en känd UFC-fighter. Han är ju kompis med Khamzat "Borz" Chimaev, som är kompis med Kinas president, som är kompis med Putin, berättar Fabian för Hänt.

Vitor Petrino, Anton Turkalj

Vitor Petrino och Anton Turkalj

Louis Grasse/SPP/Shutterstock

FOTO: TV4, Louis Grasse/SPP/Shutterstock

FRÅN FÖRSTASIDAN