robinson 2023

Robinson-Fabian Turkalj avslöjar sanningen – sover inte på ön

Robinson 2023

Det börjar närma sig sammanslagning i Robinson 2023 och spänningen stiger för varje avsnitt.
Till Hänt kan Fabian Turkalj avslöja detaljer om vart deltagarna sover efter öråden.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson Marcus Edensky om den stora bluffen i Robinson
0:40

Efter reklamen: Robinson Marcus Edensky om den stora bluffen i Robinson

(0:40)

Slå på ljud

Sammanslagningen i Robinson 2023 närmar sig med stormsteg och spänningen blir bara mer och mer påtaglig på ön. Deltagarna på ön har kommit varandra nära och pakterna har blivit starka.

En av deltagarna som gjort stort avtryck i vårens Robinson är Fabian Turkalj, 55. Tittarna har lärt känna honom som en riktig citat-maskin och hans roliga skämt och ordval går rakt igenom tv-rutan.

I torsdagens avsnitt av Gränslandet blev det tyvärr förlust mot Zeki Demir, 46, i en eldkamp. Trots förlusten kan Fabian dock åka hem med huvudet högt, då han gjorde så gott han kunde i tävlingen.

– Jag gjorde inte mig till. Jag gjorde mitt bästa men jag hade ingen energi, jag hade ingen låga. Den tog slut och TV4 gjorde ingenting för att hjälpa mig. De skickade ut mig helt slut, säger Fabian till Hänt.

Robinson-Fabian avslöjar – där sover deltagarna egentligen efter öråden

Men innan Fabian hamnade på Gränslandet blev han utröstad från Robinson – vilket kom som en chock för de flesta. Lag nord hade egentligen bestämt sig för att rösta ut Pernilla Block, 51, men i sista stund vände allt och det blev Fabian som fick lämna. Något som upprörde flera tittare.

Nu kan Fabian avslöja hur det egentligen går till när det är öråd i Robinson. Örådet sker nämligen på en annan ö än där lagen har sina läger och det är en ganska lång båtfärd mellan öarna.

Restiden innebär att deltagarna måste sova kvar på örådet-ön eftersom det blir för omständigt att ta sig mellan öarna så sent på kvällen. Till Hänt kan Fabian berätta att det lägret var bra mycket bättre än hur de vanligtvis sover.

– Det var bättre vill jag ändå påstå, för man låg på ett trägolv. På våra egna grejer, på våra väskor och så hade vi våra filtar med oss. Det var allt vi hade. Men vi hade ett riktigt tak som höll regnet borta. Så det var mycket bättre, säger Fabian till Hänt.

Robinson-Fabian avslöjar straffet efter örådet

Hänt har tidigare rapporterat om något som kallas för kyrkogården, dit utröstade deltagare hamnar efter örådet. En otrevlig upplevelse som Fabian själv fick uppleva när han åkte ut från Robinson.

– Man sover i något som heter Graveyard, kyrkogården. Då ligger du med en sjuksköterska bredvid dig, ifall något skulle hända. Då ligger du där mitt i ingenstans, det är mitt i ett hål så det kan komma ormar och vad som helst på dig. Det var obehagligt, säger Fabian till Hänt.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN