Läkarnas beslut – Robinson-Anna tvingas lämna Gränslandet helt: ”Vansinnig”

Robinson
Exklusivt

För dem som följt Gränslandet är det ingen hemlighet att Anna Frycklund haft det tufft. Hon har kämpat med måendet och försökt stå emot kroppens varningar gång på gång.
Men nu var botten nådd och Anna tvingas lämna helt och hållet.
1:29

Efter reklamen: Följ med hem till Robinson-Mattias som exklusivt visar upp prylarna från ön

(1:29)

Gränslandet är platsen dit man kommer när man åker ut ur Robinson. Det här året har det dock varit lite annorlunda för Gränslandet var öppet redan från start. Tidigare år har Gränslandet öppnat upp först efter några veckor men nu var det alltså öppet från start och på plats befann sig gamla deltagare.

Gränslandet bestod av de gamla veteranerna Mattias Pettersson, 52, Linn Lund, 31, Anna Frycklund, 55, Hayes Jemide, 47, och Jani Jokinen, 38. Jani blev den första som tvingades lämna och efter det har mycket hänt. Mattias, Linn, Anna och Hayes tog sig in i Robinson då i princip hela Lag syd blev smittade av corona. De bildade då Lag öst.

Nu är Anna och Hayes återigen tillbaka på Gränslandet tillsammans med nykomlingen Elin Brynzér, 25.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Annas kamp mot hälsan i Gränslandet

I de senaste avsnitten av Gränslandet har vi kunnat se att Anna inte mått speciellt bra. I kvällens avsnitt av Robinson får vi se att en rejäl orkan drar in över Karibiska havet, där deltagarna befinner sig. Deltagarna måste då evakuera och precis så är även fallet för "gränsländarna"

Men när Anna skulle packa sin väska för att evakuera från Gränslandet blev allt värre och hon tvingades lägga sig ner. Hayes var snabbt på plats för att kolla hur hon mådde och kort därefter var sjukvårdarna på plats och tog med Anna till sjukhus.

GRÄNSLANDET 2022

Anna bad Hayes att komma och stötta henne.

FOTO: TV4

När Hänt når Anna berättar hon mer om den otäcka händelsen.

– Jag blev ju dåligt helt plötslig av någon anledning, Jag blev vinglig, svimmade och hade ett blodtryck 60 över 40. Jag vet inte vad det var som hände med kroppen för jag hade mått bra hela tiden, men det kanske blev för mycket, säger Anna till Hänt och fortsätter:

– Vi skulle ju ändå evakueras därifrån den dagen när jag blev sådär dåligt, jag hade känt av det innan. Då fick vi åka båt och när vi väl kommer iland kunde jag knappt gå så då fick de hjälpa mig till en bil och köra mig till sjukhuset.

Björn Skifs, 75, om hälsan – fördes akut till sjukhus

Robinson-Anna om tiden på sjukhus – tuffa beskedet

Det hela slutade med att Anna lades in med dropp i fyra dagar. Värdena var dåliga och de hittade en inflammation i nacken.

– Så blev jag inlagd och var där i fyra dagar med dropp, jag hade dåliga värden och de hittade en grov inflammation i nacken som jag inte fattar någonting av eftersom jag inte hade ont i nacken, förklarar Anna för Hänt.

I kvällens avsnitt av Gränslandet, som går att streama på TV4 play, kommer beskedet; Annas resa i Robinson är över.

– Hörni, jag är här för att jag har en tråkig nyhet att meddela. Anna är tvungen att bryta på grund av medicinska skäl. Läkaren har satt stopp för henne, berättar programledare Anders Öfvergård, 54, i kvällens avsnitt av Gränslandet.

Mattias om relationen till Heyes utanför Robinson

Se klippet här!

Anna Frycklund tvingas lämna Robinson 2022

Läkarnas beslut tog hårt på Anna.

– Det var så min resa slutade. Och jag sa att jag skulle tillbaka, men det var fyra läkare som kom in och sa att jag inte fick. Då blev jag vansinnig, kastade kuddar och vattenflaskor och blev helt tokig, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Jag är ju en krigare och skulle kunna vara där med brutna armar och ben bara för att kämpa in i det sista, men läkaren påminde att jag har barnbarn hemma och att det handlade om min hälsa.

Anna sökte till Robinson 2021 men även då fick hon starta i Gränslandet. Hon åkte ut innan hon hade hunnit tagit sig in i Robinson, så den här gången kan hon åtminstone skriva under på att hon fått ta del av det "riktiga" Robinson!

– Det har varit min dröm i många många år, men jag har fått vara med i Robinson-tävlingar, öråd och vara på ön. Jag tackar TV4 för att jag har fått den upplevelsen.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!