RobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinson
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Robinson-Amanda Högvik bekräftar avhoppet – okända kampen

28 mar, 2023 
Anders Lundin och lag syd
Robinson-äventyret blev inte som planerat.
Nu hoppar Amanda Högvik självmant av efter att skickats till Gränslandet.
För Hänt berättar hon nu om okända kampen bakom kulisserna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson-deltagarnas tjafs – oense strax innan tävlingBrand logo
Robinson-deltagarnas tjafs – oense strax innan tävling

Amanda Högvik, 28, fick en tuff start i Robinson 2023. Redan efter andra dagen tvingades hon åka till sjukhus efter att fallit ihop på marken. Amanda har själv tidigare berättat för Hänt att hon var sjuk redan innan hon klev in i programmet och att det fanns det tvivel kring om hon ens skulle kunna medverka.

– Kvällen innan vi skulle resa ut och börja så ligger jag med frossa själv inne på hotellrummet och försökte värma mig i duschen. Sedan var det inte ens säkert på morgonen att jag skulle få komma ut, det kom läkare och så fick jag ta covidtest, sa då Amanda.

Annons
Amanda Högvik
Amanda Högvik. Foto: TV4

Sanningen om Amanda Högviks mående i Robinson: "Extrem smärta”

Amanda tydliggjorde också vad som hände i avsnittet där hon plötsligt färdades till sjukhus. Det visade sig vara hennes bihålor som hon hade haft problem med redan innan hon satte sin fot på ön.

– Jag vet att jag kollapsade och upplevde extrem smärta i huvudet och ner i nacken. Det spred sig och jag ser ingenting. Jag går till och från till att höra folk och att inte höra folk. Sen vet jag inte hur många timmar det går men jag åker med båten när det är mörkt, så på natten eller sen kväll.

Annons

Amanda lyckades sedan ta sig tillbaka till inspelningen efter sjukhusbesöket men hennes medverkan blev kort. I söndagens avsnitt drog nämligen Christina Onuora, 27, med Amanda i fallet när hon röstades ut av lagkamraterna.

Sanningen om avhoppet – Amandas ord om beslutet

Sedan dess har Amanda och Christina befunnit sig i sidoprogrammet Gränslandet men nu står det klart att Amanda lämnar helt. I tisdagens program bryter Amanda ihop totalt efter att hennes mående försämrats drastiskt.

Annons

– Det går liksom inte över, man får glimtar om att det är bra men sen känner jag att kroppen inte orkar, säger Amanda medan tårarna sprutar i programmet.

Amanda Högvik
Foto: TV4

Tillslut bekräftar hon att hon kommer att åka hem.

– När man är med i en tävling, man vill inte vara den som bryter självmant men jag känner att kroppen den är inte med mig längre, säger Amanda innan hon tackar för sig.

Men vad var det då som hände? När Hänt når Amanda avslöjar hon om att hon gick på läkemedel, något som tittarna inte fick se.

”Jag var sjuk, gick fortfarande på antibiotika när jag lämnade”, skriver Amanda i ett sms till Hänt.

Mer än så vill inte Amanda kommentera sitt avhopp.

FOTO: TV4

Annons