TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Robinson-Andreas Alseryds ilska mot TV4 och dramat vi inte fick se

26 maj, 2021 
AvOla Lagerström
Andreas Alseryd och Anders Öfvergård.
Hur lever Andreas Alseryd efter Robinson? För Hänt berättar han med egna ord.
✔︎ Besvikelsen på TV4: ”Jag framställs sämre”.
✔︎ Avslöjar dramat tittarna inte fick se: ”Den största olyckan...”
✔︎ Framtidsplanen efter tunga tiden.
Annons
Svenska kändisarna du kanske glömt var med i RobinsonBrand logo
Svenska kändisarna du kanske glömt var med i Robinson

Andreas Alseryd, 46, röstades ut, men är nu tillbaka i hetluften under Robinsons finalvecka. Hänt har pratat med honom efter äventyret.

✔︎ Det här är Andreas Alseryd

Ålder: 46.
Stjärntecken: Lejon.
Bor: Obbola utanför Umeå.
Jobbar som: Organisationsutvecklare.
Civilstatus: Gift.
God egenskap: Analytisk.
Dålig egenskap: Dåligt morgonhumör.

Vad var det bästa med att vara med i Robinson?

– Upplevelsen. Att få testa sig själv. Och att få vara med i en så pass stor produktion som Robinson faktiskt är.

Var det lättare eller svårare än du trodde?

– Överlevnadsmässigt hade jag inga problem överhuvudtaget. Det var mer hur kroppen reagerade på väldigt lite mat och sömn… Man började tänka långsammare!

Var det otäckt att bli trögtänkt?

– Ja, det var som att man var inne i en dimma. Den enklaste uppgiften kunde bli hur svår som helst. Man kunde inte tänka rationellt i alla lägen.

Och det sämsta?

– Att tv-tittarna inte fick se helheten.

Var det frustrerande?

– Ja, för det finns så otroligt mycket mer… Man skulle kunna göra Robinson minst dubbelt så långt, det händer så otroligt mycket. Varje dygn klipps ner till 22 minuter. Om det skulle visas mer så skulle nog tittarna ha större förståelse för varför vissa saker hände och blev som de blev.

Annons

Är du nöjd med hur TV4 framställde dig?

– Inte hundra procent. Jag tycker att jag ibland framställts betydligt sämre, otrevlig, butter och grinig än jag vad jag egentligen är. Hade tittarna fått se helheten så hade de förstått varför jag är som jag är.

Det blev dramatiskt när Alex och Tova-Sophia diskades och även Elias fuskat. Vad säger du om den härvan?

– När jag fick reda på det, när jag kom till Gränslandet, var det som en chock. Jag trodde inte ens att någon kunde tänka tanken att göra en sådan där grej! För mig är det helt obegripligt. Är man där och tävlar så ska man hålla sig till reglerna. Det är ett så otroligt stort övertramp! Det kan nog sticka i ögonen på folk. Jag menar, tusentals personer har sökt till programmet. Många som var nära att komma med känner nog att de borde fått åka – i stället för dem som fuskade. Samtidigt tänker man inte rationellt när man får så där lite sömn. Det är inget försvar, men det kan vara en förklaring.

Annons

Andreas om Elias Akyols olycka som tittarna inte såg

Kan du dela med dig av ett drama som tv-tittarna inte fick se?

– Elias högg sig i handen med en yxa, han skulle hugga ved men högg sig i handen. Det var väl den största olyckan. Själv fick man småsår hela tiden… Dessutom var folk på väg att svimma, det hände nästan dagligen! Folk stod och höll i sig för att det snurrade i huvudet. Man hade så lågt blodtryck. Läkarteamet hade hyfsat bra koll på oss, men det var väldigt otäckt när det hände. Man var ju en bit från fastlandet. Det tar tid att få hjälp. Visst, den akuta hjälpen fanns på plats, men om man var ute och gick själv så kan man ju faktiskt få ett blodtrycksfall, falla och slå sig illa.

Vem tyckte du bäst respektive sämst om i Robinson?

– Det fanns ingen som jag tyckte riktigt dåligt om. Jag tar folk för vad dem är. Flera tyckte jag om: Johanna, Wilma och Ludde.

Vilka från Robinson umgås du med i dag?

Annons

– Jag bor ganska långt norrut. Ingen bor i närheten av min stad, men vi chattar i princip dagligen i olika chattgrupper.

Det har funnits många romanser i Robinson under årens lopp. Fanns det någon kärleksflirt mellan några deltagare den här säsongen?

– Inte vad jag såg, men man har ju sina aningar. Det har man ju…

Berätta mer!

– Nej, det är ingenting som jag fått bekräftat.

Vad har hänt i ditt liv efter programmet?

– Livet har återgått ganska snabbt till det normala.

Hur ser din framtid ut?

– Jag ser väl ljust på den. Jag hoppas att vi alla får vaccin snart så att vi kan börja återgå till det normala livet. Jag tror att folk i allmänhet behöver mer umgänge, annars finns det risk att det blir en depression. Vi är otroligt beroende av varandra, det blev så uppenbart i Robinson. Ensam är inte stark.

Foto: TV4

Annons