LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-Alexanders svar efter kritiken – oron för familjen : ”Obehag”

14 dec, 2022 
AvJonna Lawaetz
Robinson-Alexander
Alexander Strandberg är en av de sex finalisterna i höstens Robinson.
Nu talar han ut om näthatet han har fått utstå efter sin medverkan i programmet.
Tänker inte låta mig bli tystad och nertryckt”, skriver Alexander.
Annons
Robinson-Isabella om världsberömda mammanBrand logo
Robinson-Isabella om världsberömda mamman

Nu börjar det sannerligen dra i hop sig i Robinson 2022, med bara några dagar kvar till final blir stämningen mellan deltagarna mer och mer spänd. För några dagar sedan kom vi till momentet där deltagarna får se sig själva i spegeln och väga sig för första gången efter tio veckor.

De sex tävlande som är kvar i programmet är Helen Lindborg, 32, Alexander Strandberg, 43, Martin Larsson, 24, Sandra Cucarano, 25, Kristofer Nystedt, 33, och Lars-Olov Johansson, 44.

Alexander är den första som springer fram till vågen och när han ställer sig på den blir han minst sagt chockad över siffrorna den visar. Han hade gått ner hela tio kilo under hans vistelse på ön.

– Det trodde jag inte att jag skulle göra. Jag hade redan tränat ner mig lite inför det här. Det kom lite som en chock, säger Alexander i programmet.

Annons

Robinson-Alexander ryter ifrån efter hatet

Många av Alexanders följare har märkt av att han lyst med sin frånvaro på sociala medier. Nu publicerar han ett inlägg där han bemöter följarnas undran och förklarar den bakomliggande anledningen till att han inte uppdaterat på senaste. Han har nämligen blivit utsatt för väldigt mycket hat och elaka kommentarer.

"Som ni kanske märkt så har det varit lite tyst här inne idag. De senaste dagarna har varit utmanande då hårda ord och elaka kommentarer tagit energin ifrån mig. Att få post hemskickad med glåpord, arga telefonsamtal med ifrågasättande kring mitt beteende på tv samt upprörda mail till jobbet blev bara för mycket.", inleder han den långa texten på Instagram.

Vidare fortsätter han förkasta sättet som vissa personer beter sig på nätet. Han påpekar att hans nära och kära fått ta emot hat och glåpord och att det nu har gått alldeles för långt.

"Det som gör mig mest ont är att mina närmaste blivit otroligt berörda och ledsna över detta obehag. Jag har hela tiden bemött denna kritik med att det är ok att ha åsikter om mina beteenden på tv, men det har gått för långt. Det är skrämmande att flertalet människor inte kan se skillnad på en tv-produktion och det verkliga livet. Att man kan bli så fylld av avsky och förakt till en annan människa.", skriver han och fortsätter:

Annons

"Det är inte bara jag som drabbas av detta näthat, men med mina nya upplevelser kring detta, så har jag verkligen förstått hur mycket det kan skada och att vi måste göra någonting för att få till en förändring."

Robinson-Alexander om att lyfta missbruksfrågor

Hänt har tidigare pratat med Alexander om hans tidigare drogmissbruk och att han var så långt nere i missbruket att hans fru, Karin, räddat honom från en överdos, som ledde till att han var medicinskt död i närmare 40 minuter.

Denna incident har sporrat Alexander att sprida kunskap och medvetenhet om missbruk och beroendeproblematik, vilket han även skriver i inlägget på Instagram. Han fortsätter med att berätta att ett av hans främsta syften till hans medverkan i Robinson var att ta vara på chansen att kunna nå ut till andra människor.

Annons

"Denna problematiken är så fylld av skam och skuld, både hos de som bär på problematiken men också för de anhöriga.Jag har krigat så mycket i mitt liv för att komma dit jag är idag. The story of my life är att alltid bli dömd för mitt utseende, och så även nu…Men jag tänker inte låta mig bli tystad och nedtryckt… Utan istället väljer jag att lyssna till alla Ni fina, fantastiska, kärleksfulla och ödmjuka personer här som gett mig så mycket kärlek, stöd och fina ord och jag är tacksam för varenda meddelande.", skriver han på Instagram.

Hänt har sökt Alexander för en kommentar.

FOTO: TV4

Annons