LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-Adnilson svårt sjuk – kritiken mot TV4: ”Är kronisk”

10 jul, 2019 
AvOla Lagerström
Adnilson från Robinson 2019 sjuk
Robinson-Adnilson talar ut i exklusiv intervju:
✔︎ Drabbad av obotlig sjukdom under Robinson: ”För jävligt”.
✔︎ Återföreningen med exhustrun efter skilsmässan.
✔︎ Svåra olyckan: ”Kunde ha dött”.
Annons

Adnilson Costa da Cruz Nilsson, 28, var en av deltagarna i TV4:s Robinson. Nu talar han ut om svåra sjukdomen han drabbades av under inspelningen, kärlekslivet och familjeplanen i framtiden.

Adnilson Robinson 2019
Adnilson blev svårt sjuk under inspelningen av Robinson, en sjukdom han kommer få leva med resten av sitt liv.

Hej Adnilson! Allt bra?

– Inte riktigt. Det har verkligen varit upp och ner. När vi spelade in Robinson på Fiji blev jag sjuk i tjocktarmen. Sjukdomen orsakades av en parasit och nu är sjukdomen kronisk. Jag får leva med det här. Det är som det är, men det är klart att det inte roligt. Jag har till och från varit sjuk i flera månader. Det har varit feber och diarréer och allt möjligt. Just nu är det lite bättre, men det har verkligen varit för jävligt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Ångrar du att du var med i Robinson?

– Nej, men jag är lite arg på TV4. De har inte ens hört av sig.

Annons

Vad är det bästa som Robinson fört med sig?

– Att jag överhuvudtaget fick vara med. Det var en stor grej. Jag fick en hel del nya vänner. Lucas är den jag har tätast kontakt med.

Flyttade till Sverige för sex år sedan

Hör det av sig många konstiga människor?

– Gud ja! Det har varit helt sjukt. Många elaka människor. Rasister. Det är ”neger” hit och ”svarting” dit. Men jag bryr mig inte. Rasism är patetiskt.

Hur länge har du bott i Sverige?

– Sex år.

Hur såg ditt liv ut tidigare?

– Jag bodde på Cap Verde. Det var annorlunda. Man fick verkligen kämpa.

Vad saknar du från tillvaron där?

– Familjen. Vädret. Kompisarna. Surfandet. Allt det saknar jag varje dag.

Vad säger dina familjemedlemmar om att du börjat om på ny kula i fjärran land?

– De är glada så länge allt är okej med mig.

Adnilson och Rebecka
Adnilson träffade sin stora kärlek Rebecca när han bodde på Cap Verde och hon kom dit på semester.
Adnilson och Rebecca
Paret var gifta på Cap Verde, men separerade. Adnilson flyttade efter Rebecca och de återförenades i Sverige där de nu bor tillsammans.

”Rebecca fattade direkt att jag hade ljugit, men då var vi redan kära i varandra”

Känns de mysko att komma tillbaka till Cap Verde – som turist?– Både och. Jag har ett helt annat liv idag. Men Cap Verde är ändå hemma. När jag kommer dit är jag hemma. Då är jag tillbaka. Inget har förändrats. Rebecca och jag pratar om att bo där längre fram. Det finns en plan. Någon gång, så…plus_iconEfter Robinson 2019 – svarar på outredda schismerna: ”Är patetisk”Läs mer

Annons

Visst träffades ni på Cap Verde?

– Japp! Hon var där som turist och jag fiskade upp henne. Jag var på stranden och jobbade som surflärare. Hon gick förbi ett par gånger. Sedan träffades vi på en nattklubb. ”Gud, vilken snygg dam”, tänkte jag när hon gick förbi. Sedan gick jag fram till henne och började prata. Jag var 18 och hon 24 – fast jag ljög och sa satt jag var 23. Annars skulle det aldrig ha funkat. Några dagar senare fyllde jag år. Då anordnade mina kompisar en överraskningsfest. Det kunde ha fuckat allt. Rebecca fattade direkt att jag hade ljugit, men då var vi redan kära i varandra.

Skilde sig – men återförenades

I vilken situation stör hon sig på dig?

– Hon är lugn. Jag är aktiv. Det kan hon irritera sig på. Typ: ”Kan du inte bara sitta hemma och kolla på film ikväll, måste du träna och gå ut och göra saker hela tiden?”

Är barn och giftermål något för er?

– Barn vet vi inte ännu men vi har faktiskt varit gifta. Vi gifte oss när vi bodde på Cap Verde. Sedan separerade vi och hon flyttade hem. Då ångrade jag mig – och flyttade hit. Det är mycket möjligt att vi gifte oss igen – längre fram.

Annons

Vad är det farligaste du varit med om i ditt liv?

– En gång – när jag surfade – trillade jag och hamnade med huvudet mot en sten. Jag svimmade totalt och kunde ha dött. Som tur var klarade jag mig. Jag fick sys med tolv stygn i huvudet.

Adnilson
Adnilson blev känd för sitt heta temperament i Robinson, ett beteende han säger att han kan ångra.

Vad borde du inte avslöja om dig?

– Jag är sexgalen kan man säga! (Skratt).

Är det pest eller fest att bo i Västervik?

– Det är bra, men vintrarna är katastrofala. Sedan är det för litet…

Vilken maträtt misslyckas du nästan alltid med?

– Jag är ganska bra i köket. Misslyckas med… Gud, vad kan det vara? Ja, alltså… Fan. Jag kommer inte på det nu. Baka paj är jag ganska dålig på. Annars är jag ganska bra.

När brukar du skämmas över dig själv?– Ibland kan jag hamna i rätt heta diskussioner. Jag kan bli väldigt arg. Nästan skrika! Som när jag var med i Robinson… Man säger saker som man får ångra efteråt. Då tänker man: ”Är det där verkligen jag?”.plus_iconAvslöjar: Tjänar mest i Robinson 2019 – se hela lönelistanLäs mer

Annons

”Jag kan röka en cigg någon gång, men alkohol har jag inte rört på länge. Det är jag glad för”

Är du snyggare än dina kompisar?

– Lätt!

Vilket berusningsmedel är du slav under?

– Jag kan röka en cigg någon gång, men alkohol har jag inte rört på länge. Det är jag glad för. I Cap Vede dricker man inte. När jag blev ihop med min tjej, tänkte jag: ”Oj, jag har träffat en alkoholist!” Ni är verkligen duktiga på att dricka i Sverige. Speciellt vin. Utomlands kan man köpa alkohol i vilken affär som helst. Här finns det bara på Systembolaget. Det är ett problem. Det är inte bra att förbjuda saker. Det gör att folk blir sugna på det som inte finns. Systembolaget borde inte finnas.

Hur ska du fira din 80-årsdag?

– Då ska jag vara på Hawaii. Jag ska vara på ett spa ihop med fyra brudar, (skratt).

Till sist Adnilson, vad skulle du välja: åka 30 varv i Gröna Lunds galnaste karusell utan spypåse, börja hallucinera att du ser flygande grisar eller kasta en chipspåse på Mikael Persbrandt och muttra något om att Steinar är bättre?

– (Skratt). Jag kastar en chipspåse på Persbrandt. Han har säkert humor.

 

Fakta om: Adnilson Costa da Cruz Nilson

Ålder: 28Stjärntecken: VågFamilj: Sambon Rebecca Nilson, 36Bor: VästervikJobbar som: IndustriarbetareGod egenskap: SnällDålig egenskap: TemperamentsfullÄlskar att: Simma, springa, tränaHatar att: Bli utsatt för elaka människorBorde: Köpa ett husKändismerit: Varit på Sturecompagniet samtidigt som den långhårige killen i Swedish House Mafia

FOTO: TT, TV4, privat

Annons