robin bengtsson

Robin Bengtsson oigenkännlig på nya bilderna i Drag race Sverige

ROBIN BENGTSSON

I Drag race Sverige dyker plötsligt Robin Bengtsson upp.
Nu berättar han om sin medverkan och visar upp den totala utseendeförändringen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så dolde Sigrid Bernson graviditeten under direktsändning
0:32

Efter reklamen: Så dolde Sigrid Bernson graviditeten under direktsändning

(0:32)

Slå på ljud

Den internationella tv-succén Drag race har äntligen kommit till Sverige och visas på SVT.

Drag Race Sverige är en tävling där deltagarna tävlar i olika utmaningar relaterade till dragkonst. Deltagarna skapar egna kläder och sminklooks och framträder inför en panel av domare. Tävlingen leds av en programledare och deltagarna får hjälp av mentorer och andra professionella dragartister. Målet är att visa upp sin kreativa sida och visa att dragkonsten är en form av konst och självuttryck som förtjänar att uppmärksammas och firas.

Vinnaren får en vinstsumma på 100 000 kronor, kröns med en drottningkrona, får ett shownummer i Allsång på Skansen och självklart äran och den historiska titeln "drottning av Drag race Sverige".

Robin Bengtsson om sin medverkan i Drag race Sverige

Bland de tävlande hittar vi bland annat ikonen Admira Thunderpussy, Almighty Aphroditey, Santana Sexmachine och Vanity Vain. I kvällens avsnitt dyker även Simon Sköld och Robin Bengtsson upp i programmet!

När Robin fick frågan var han inte riktigt med på noterna om vad han fick för erbjudande kan man säga. Han trodde nämligen att det först handlade om något slags bil-race.

I ett inlägg på Instagram berättar Robin hur det egentligen gick till när han fick frågan om att vara med. Så här löd konversationen:

”Hej, jag fick ditt nummer av Simon Sköld och han tycker du borde haka på honom och vara med i ett program som heter Drag Race på SVT” ”Fyfan vad kul, jag är på, vart spelas det in?” ”I Filmhuset!” ”Drag Race inomhus?? Hur gör man med avgaserna?” ”Avgaserna?” ”Ja alltså, eller vad är det för program egentligen?” ”Det kommer vara 5 st Queens som…” ”Queens?, så det har inget med bilar att göra?” ”Nej du ska bli en Drag Queen!” ”Jaha, ja men för fan jag är på!”.

Robin Bengtsson om uppträdandet med Admira Thunderpussy

Robin fick uppträda tillsammans med stjärnan Admira Thunderpussy. Nu berättar han om sin upplevelse.

”Jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig då jag inte sett programmet förut. Jag insåg nog inte förrän där på plats hur viktig den här tävlingen är för deltagarna - det är ju deras professionella karriärer som liksom bedöms och kan få en rejäl skjuts om det går bra. Nu växte tävlingshornen fram. Med den fantastiska Admira Thunderpussy som min drömsyster, som direkt döpte om mig till Stareena Thunderpussy, bestämde jag mig för att på en dag lära mig att gå i klackar som ett proffs och hitta min inre pantertant! Tack för en galen dag, för härligt häng och för att jag fick hälsa på i din värld! Och ni andra också! Kolla in vårt avsnitt av Drag race Sverige på SVT nu!”

ROBIN BENGTSSON

Så här såg Robin ut i programmet!

FOTO: SVT

Robin Bengtsson har många bollar i luften. I höstas blev han förälder till sonen Viggo, tillsammans med flickvännen Sigrid Bernson. Han är även en riktig stjärna när det kommer till Melodifestivalen. Förra året ställde han upp med bidraget Innocent love och 2017 vann han hela tävlingen med bidraget I can't go on.

FOTO: SVT, TT

FRÅN FÖRSTASIDAN