LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Robert Wells okända förflutna med Lotta Engberg – innan hustrun Maria

03 mar, 2024 
Linn Seipel
lotta engberg robert wells
Robert Wells och hustrun Maria Wells medverkar i kvällens Bingolotto – för första gången på flera år!
I en ny intervju med Hänt talar Robert ut om relationen till Lotta Engberg och orsaken till uppehållet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robert Wells om hemliga bröllopet med MariaBrand logo
Robert Wells om hemliga bröllopet med Maria

Pianolegendaren, Robert Wells, 61, har skapat och spelat musik i princip hela sitt liv. För det svenska folket blev han ett välkänt ansikte i samband med bland annat Så ska det låta. Utöver det har han medverkat i ett flertal tv-produktioner och föreställningar, däribland succékonceptet Rhapsody in Rock som firade 25-årsjubileum förra året.

Genom åren har han också varit en flitig besökare i Bingolotto – men sedan ett par år tillbaka har det inte blivit något med det, tills nu. Under söndagen dyker han nämligen upp i rutan igen tillsammans med sin fru Maria Wells, 58. De har varit gifta i över 30 år, och har tillsammans de två sönerna Oscar och Theodor.

Robert Wells och hustrun Maria gästar kvällens Bingolotto – efter långa uppehållet

Frun Maria har medverkat i flera Bingolotto-sändningar tillsammans med maken och sin sånggrupp The Vocalettes. Vid flera tillfällen har de spelat tillsammans på programmets uppesittarkvällar, berättar Robert Wells för Hänt i en ny intervju.

Annons

– Dels var man ju med mycket redan i slutet på 90-talet, när Loket var. Och sen, Oldsberg och jag var ju gamla vänner så han ringde mig och kollade om jag ville vara med lite mer. Så 2014 började jag och vi höll på och delade uppdraget med Mathias Bylund som var kapellmästare. Vi var där var och varannan vecka ända fram tills Oldsberg gick bort, svarar Robert Wells på frågan hur mycket han egentligen varit med i Bingolotto genom åren.

Men uppehållet har inget att göra med relationen till Lotta Engberg, som tagit över som programledare, intygar han. De har nämligen känt varandra länge också. Men de umgås inte direkt privat – varken ensamma eller med sina respektive partners.

Robert och Maria Wells relation till Lotta Engberg och Mikael Sandström

– Soldoktorn har jag aldrig träffat, nej vi umgås inte så. Men det finns en rolig grej med Lotta, vi känner ju varandra sedan 80-talet.

Robert berättar en anekdot om hur de träffades på en show av Bosse Parnevik på Chinateatern i Stockholm, redan 1983.

– Dessutom var jag med i Schlagerfestivalen 1987, när hon vann med Fyra bugg och en Coca cola. Så det är så pass många år sedan. Men man ses inte. Eller man ses när man ses, så är det med många kollegor.

Robert ser fram emot att få komma tillbaka till Bingolotto säger han. I kvällens program kommer tittarna bjudas på ett smakprov av hans kommande turné Vid flygeln, som han nu flugit hem från Florida för att påbörja här under våren.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Tommy Holl/TT

Annons