Robert Aschberg: "Jag lagar inte mat så ofta, jag är ju gift!"

Robert Aschberg: "Jag lagar inte mat så ofta, jag är ju gift!"

Under hösten programleder Robert Aschberg matlagningstävlingen Hoppas det smakar på TV3. Men hemma hos Aschbergs är det hustrun Lotta som sköter spisen och ugnen.

Robert Aschberg, 63, är ingen kung vid spisen. Men trots de knackiga kökskunskaperna leder han matlagningstävlingen Hoppas det smakar på TV3 i höst.

Hemma i Aschbergs hushåll är det dock hustrun Lotta Aschberg, 61, som sköter kökssysslorna. Det är därför som Robban är ganska dålig på att laga mat.

– Jag tycker det är kul och kan laga vissa rätter ganska bra. Men jag lagar inte mat så ofta, jag är ju gift. Skriv det, säger Robert Aschberg till Extra.

premiar-robert-aschberg-leder-ny-matlagningstavling

Robert Aschberg leder mattävlingen Hoppas det smakar på Tv3 under hösten. Foto: Tv3

Som programledare för Trolljägarna har Aschberg gjort ett hästjobb med att sätta dit “internettroll” som utsätter kvinnor för kränkande saker på nätet.

Men därhemma verkar kvinnokampen gå långsamt, och eftersom han sällan lagar maten själv har han heller inte alltid koll på vad som stoppas i.

– Jag fick in hund en gång i Kina, utan att veta vad det var. Dom fick ta ut det, inte för att det smakade illa utan för att jag är blödig, avslöjar Aschberg.

Det är oklart hur Robban hade förhållit sig om det hade serverats katt, eftersom:

– Jag är hundmänniska, säger Robert Aschberg.

Andra läser också:

Lena Philipsson berättar om uppbrottet från Pierre Leander: ”Det klickade inte”

Leif Schulman: ”Nu är det slut med machomän i tv”

Zara Larsson vill röka gräs med Rihanna: ”Kan vi softa på en gås?”

FRÅN FÖRSTASIDAN