LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Leif Schulman: "Nu är det slut med machomän i tv"

16 apr, 2015 
AvLeif Schulman
Tidigare kryllade det av dem i rutan – barska karlar med hårda nypor. Nu är det andra tider och de mjuka värdena har fått ta över mansrollen i rutan, skriver Leif Schulman.
Annons

Det våras för mjukismannen. Det pågår ett paradigmskifte vad gäller den manliga tv-personlighetens karaktär. Nu är det mysige Ernst Kirchsteiger som är förebilden. Ute är hårdföra manliga programledare som larmar och gör sig till och pekar med hela handen.

Robert Aschberg är förvisso kvar i TV3, där han tillhör inventarierna. Per Morberg ser vi bara i gamla repriser och Paolo Roberto är numera förvisad till TV4 Play och TV12 där han leder ”Baren”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Paolo Roberto ut – Ernst Kirschsteiger in. Foto: Pressbild
Paolo Roberto ut – Ernst Kirschsteiger in. Foto: Pressbild

I veckan spatserar Ernst barfota i Toscana i serien ”Ernst i Toscana”. Där, i detta sanna ”Ernst-land”, har han sitt eget ”sommartorp”. I den danska myllan trampar Frank Erichsen omkring, dock inte barfota. En hundra procent mjukis som är hundra procent bonde.

Annons

”Arga snickaren”, Anders Öfvergård, har taggat ner och ersatts av den snälla varianten i form av Per ”Pirre” Skarrin.  Mjukisen ”Pirre” är ju uppfostrad hos Ernst i hans sommarprogram.

I England har en av landets mesta macho-profiler, Jeremy Clarkson som leder tuffa motorprogrammet ”Top Gear”, fått sparken från BBC. En av orsakerna var att han hade slagit sin producent på käften då han inte fick sin middag i tid efter programmet.

Det skulle aldrig Ernst göra.

/Leif Schulman

Andra läser också:

Annons