LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Rikard Wolff om sitt Tinder-dejtande: "Skönt"

03 aug, 2017 
AvJonna Friberg Wennerberg
Sedan uppbrottet med 29 år yngre kärleken André Christenson har Rikard Wolff varit singel. Men trots att han har fullt sjå med karriär och 12-åriga dottern så tar han sig tid för dejting, helst via appar som Grindr och Tinder.
Annons

Folkkära artisten Rikard Wolff, 59, kommer snart att synas i tv-rutan en hel del då han tar över efter Börje Ahlstedt, 78, som Faders Fouras i ”Fångarna på fortet” i TV4. I en intervju med Nöjesbladet berättar han att det även är full fart i hans dejtingliv.

Det var några år sedan som stjärnan bröt förlovningen med före detta fästmannen André Christenson, 30. Idag är Rikard singel.

– Jag har någon slags relation men jag har inte något som är stadigvarande. Jag är nog ganska singel, säger han och fortsätter:

– Jag tror jag skulle vilja ha en relation, men inte till vilket pris som helst. Det som fanns när jag var 20 år, att det skulle vara helt uteslutet att leva själv, så är det inte längre. Tvärtom är det inte alls säkert att även om jag skulle ha en relation att jag skulle kräva hundraprocentigt samboende och sådär. Det finns väldigt stora delar av livet som är bra att var ensam i.

Annons

Och dejtar gör han för fullt. Han utnyttjar gärna dagens teknologi och använder sig bland annat av dejtingapparna Grindr och Tinder.

– Jag tycker det är ganska skönt att vara hemma och slå på en app, slippa stå där och vara berusad och vingla i någon bar, säger Rikard.

Att han är en offentlig person ser han inte som ett hinder i sitt appdejtande.

– Jag har ju valt att vara helt öppen, för det är mycket enklare. Sedan håller man på och diskuterar några vändor först… de undrar: är det verkligen du? Ja, det är jag. Jag tycker inte det är så krångligt, säger han.

När Rikard var 40 började han känna en längtan efter familjelivet och ville lägga festandet bakom sig.

– Efter ungefär 25 år i en bar började jag tycka att är inte det här lite segt? Att bara stå här och vara lite småfull och jobba och jobba och jobba. Det började också bli en ny tid. Jonas och Mark (Gardell och Levengood, reds anm) hade fått barn och vi umgås nära, så det började öppna sig ett nytt perspektiv, säger han.

Annons

2005 fick han en dotter som han valt att hålla utanför rampljuset. Idag är hon 12 år gammal och kärleken han får från henne är överväldigande.

– Man tänker att det borde vara det naturligaste i världen, men tills jag fick barn så fattade jag nog inte vad det innebar. Det var väldigt svårt att föreställa sig. Det är väldigt märkvärdigt och härligt. Oerhört kärleksfullt. Man kan springa runt hela livet och leta efter kärlek och så får man ett barn som säger: pappa, jag älskar dig. Det är ojämförligt, avslutar han.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Foto: IBL

Annons