BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Rihaneh Rouhani blir ny programledare för SVT:s Go'kväll

25 okt, 2022 
Go'kväll
Det var i februari vi nåddes av nyheten att Pia Herrera kommer att sluta med Go'kväll efter fem år.
Nu står det klart att Rihaneh Rouhani tar över programmet.
– Trodde först de hade kommit fel, berättar hon för Aftonbladet.
Annons
Kalle Moraeus starka ord om Sanna Nielsen: "Makalös"Brand logo
Kalle Moraeus starka ord om Sanna Nielsen: "Makalös"

SVT-klassikern Go'kväll är ett tv-program som sänds tisdagar–fredagar. Programmet präglas av gäster, reportage och matlagning och långköraren har kommit att bli en av kanalens mest uppskattade program.

Nu meddelar SVT att en ny programledare kommer ta plats, ingen mindre än sportjournalisten Rihaneh Rouhani.

Pia Herrera tvingades bort från programmet

– Några veckor före jul fick jag en chock när vår gruppchef sa att de självklart ville skriva kontrakt med mig för hela 2022, men att det blir mitt sista år. Jag förstod ingenting, vad då sista? Det visade sig att en medarbetare får ha en så kallad programanställning i max tre år, och hamnar dessutom i karantän i tre månader därefter, berättade Pia för Aftonbladet då.

Annons
Pia Herrera.
Pia Herrera.

Rihaneh Rouhani tar över Go'kväll

Sedan flera år tillbaka känner tittarna säkerligen igen Rihaneh Rouhani som programledare för sportsändningarna. För Aftonbladet berättar hon nu om känslorna över att ta över SVT-klassikern.

– När de ringde mig, trodde jag först de hade kommit fel. ”Det är dig vi söker”, sa de. ”Jaha, vad vill ni mig då?”, svarade jag.

Hon fortsätter:

– Jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera när de ville jag skulle testa för att vara programledare på Go'kväll. Hoppa högt av glädje eller vara lite ödmjuk och tänka: Kan jag göra det?

Rihaneh Rouhani.
Rihaneh Rouhani.

FOTO: Jan Danielsson

Annons