TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Go'kväll-profilen tvingas bort – talar ut: ”Folk tyckte inte om mig”

30 maj, 2022 
Charles Thulin
Tv-profilen tvingades bort från Go'kväll.
I maj spelade hon in sitt sista avsnitt.
Nu talar Pia Herrera ut om de bitvis tuffa åren som programledare.
– I början kände jag verkligen att folk inte tyckte om mig, säger hon till Aftonbladet.
Annons
Jenny Alversjö kritiseras efter oväntade frågan till Triss-vinnaren i NyhetsmorgonBrand logo
Jenny Alversjö kritiseras efter oväntade frågan till Triss-vinnaren i Nyhetsmorgon

Pia Herrera, 52, har hållit miljontals tittare sällskap under tidiga aftnar i SVT:s Go’kväll. I februari avslöjades det att programledaren tvingas sluta efter fem år.

– Några veckor före jul fick jag en chock när vår gruppchef sa att de självklart ville skriva kontrakt med mig för hela 2022, men att det blir mitt sista år. Det visade sig att en medarbetare får ha en så kallad programanställning i max tre år och hamnar dessutom i karantän i tre månader därefter, sa Pia till Aftonbladet.

Hon valde att inte förlänga med SVT för att istället hitta ett annat sommarjobb. Nu har hon gjort sitt sista avsnitt.

– Det känns, oväntat, ganska bra. Jag har ändå vetat att den här dagen ska komma och bävat för den. Inte förrän mot slutet slog det mig att det var min sista sändning. Efteråt var jag lite chockad, säger hon till Aftonbladet, om sista avsnittet som spelades in tidigare i maj.

Programledarna Linda Olofsson, Inger Ljung Olsson, Pia Herrera och Beppe Starbrink. Sedan 2020 ingår även Jovan Radomir i gänget.

Pia Herrera om tuffa åren i tv-rutan

Det har varit en omtumlande resa med Go’kväll.

– Det svåraste jobb jag har haft, i början kände jag verkligen att folk inte tyckte om mig. Jag kände att de inte alls uppskattade att jag kom in och var ny.

Annons

Trots allt lämnar hon programmet med en positiv känsla. I tidigare intervjuer har Pia berättat att hon efter vinterns chockbesked stöttats av programledarkollegorna, och att den kärlek hon fått från tittarna har varit enorm.

– Jag blir nästan generad över den fantastiska respons jag har fått och får från tittarna varenda dag. Jag har dåligt samvete för jag har massor av meddelanden som jag inte har hunnit svara på. De skriver att de är ledsna över att jag inte ska vara kvar och när jag går till affären så blir jag stoppad av personer som säger att de kommer att sakna mig. Det känns fantastiskt fint och alldeles överväldigande, berättade hon för Aftonbladet.

Pia Herrera kan tänka sig att lämna tv-branschen helt efter avskedet från Go'kväll

Därför kan Pia tänka sig att sluta med tv

Pia må inte längre vara en av programledarna i Go'kväll. Men hon kommer ändå att fortsätta synas i tv-rutan, i alla fall ett tag till. I sommar hoppar hon in i SVT:s Morgonstudion. Tv-framtiden är dock fortfarande oviss.

– Jag kan tänka mig att lämna tv-branschen, det viktiga för mig är att få jobba med människor. Jag kan definitivt inte tänka mig att sitta på ett kontor. Jag behöver interagera med människor.

FOTO: TT

Annons