Idol 2023 marknadsföring banner

Rickard Sjöbergs glädjebesked – nya beslutet för Postkodmiljonären

17 nov, 2022 
AvJonna Lawaetz
Karin Törnblom/TT
Rickard Sjöberg är en av Sveriges mest omtyckta programledare.
Till Hänt berättar han om det nya beslutet för Postkodmiljonären.
– Man vet aldrig vad som händer, säger Rickard.
Annons
Så tänker Rickard Sjöberg om julen: ”Vi håller ner kostnaderna...”
Så tänker Rickard Sjöberg om julen: ”Vi håller ner kostnaderna...”

Rickard Sjöberg, 53, är en av Sveriges mest välkända programledare och har en lång och gedigen karriär bakom sig. Han började sin karriär som hallåa i TV4 och programledde senare klassikern När och Fjärran.

Rickard har sedan 2005 främst synts som programledare för Postkodmiljonären som sänds på TV4. Han tog över rollen som programledare efter kollegan Bengt Magnusson och var med när programmet gick från Vem vill bli miljonär? Till just Postkodmiljonären som vi idag ser i tv-rutan.

Rickard om framtiden med Postkodmiljonären

Under Postkodmiljonären-paraplyet hittar man även program som Drömpyramiden. Även där står Rickard som programledare och får på nära håll se när deltagare tar hem storvinster.

Annons

Att det skulle vara enformigt att leda samma program i 17 år, är något som Rickard inte alls upplever. I en intervju med Hänt berättar Rickard att han inte har några planer på att sluta som programledare för programmen, utan han trivs väldigt bra med sin roll.

– Det är fortfarande lika roligt, det är så fantastiskt att vara så nära någon som faktiskt är med om något som är det största de har varit med om i sina liv. Det är spänning och det är oförutsägbart. Jag gillar det verkligen, säger han till Hänt.

Glädjebeskedet för Postkodmiljonären

Programledaren berättar även att det är ett händelserikt uppdrag att följa deltagarna genom frågesporten, med hopp om att de tar hem miljonvinsten. Han berättar att hans 17 år som programledare har givit honom otroligt många fina minnen.

Annons

– Vi har gjort runt 1300 program, så jag har ungefär 1000 minnen som sticker ut. Det är jättemycket som har hänt, speciellt de 13 gånger som vi delat ut miljonvinsten, det är alltid roligt. Men det är så många personligheter, man vet aldrig vad som händer, säger han.

I intervjun kunde han även komma med glädjande besked till alla som sitter bänkade framför tv:n 19.30 på fredagskvällarna, när Postkodmiljonären sänds.

– Vi började precis spela in den 35 säsongen, berättar Rickard.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons