LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Sanningen bakom Rickard Sjöbergs dotter Lilly tårar i Let's dance

19 mar, 2023 
Jonna Lawaetz
Jennifer Iversen
Rickard Sjöberg Let's dance
Under lördagen var det premiär för Let's dance 2023 och Rickard Sjöberg gjorde succé med sin tango.
I publiken satt hans dotter som blev märkbart berörd.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Sjöberg om stödet hemifrån: ”Hade inte gått annars”Brand logo
Rickard Sjöberg om stödet hemifrån: ”Hade inte gått annars”

Let's dance 2023 har nu dragit igång, och under premiären blev det en stor fest. Rickard Sjöberg, som har gjort succé i långköraren Postkodmiljonären är en av de 12 kändisarna som ska göra upp om den prestigefulla glasskon i tävlingen och i premiären gjorde han succé på scenen.

– Det känns otroligt bra. Vi är så glada för de här poängen och vi är så glada att den här pärsen är över, sa Rickard till Hänt efter premiären.

Rickard Sjöbergs ord om dottern Lillys tårar

Rickard hade stort stöd av familjen som satt i publiken under premiären. Hans äldsta dotter Lilly, 18, var en av de som var på plats i studion och blev tillsynes känslomässig efter att ha sett sin pappa dansa tango i tävlingen. Till Hänt kan Rickard berätta om känslostormen.

Annons

– Det är underbart att överhuvudtaget ha familjen på plats här. Det har varit en ganska turbulent resa för mig att ställa upp överhuvudtaget, det har varit lite dansgolvsmotstånd inombords. Så att de sitter här och faktiskt tycker det är roligt och trevligt och tycker om det vi gör, det är otroligt värmande. Om det dessutom kommer några tårar, det värmer i hjärtat.

Rickard kan sedan berätta att han själv blir väldigt berörd av att se sin dotter fälla tårar under dansen.

– Det är klart man ruckas om av det. Jag hade så mycket energi efteråt så jag satt och var tvungen att skaka av mig adrenalin.

Rickard Sjöberg om hustruns stöd inför Let's dance

Det var ingen självklarhet för Rickard att tacka ja till att ställa upp i programmet. Men tack vare hustrun Annika Sjöberg, 52, tog han chansen när han för tredje gången fick förfrågan.

Annons

– Jag skrev en bok för några år sedan om mod och att vara modig. Så när jag kom hem nu till min familj och min fru och sa att jag hade fått frågan från Let's dance. Sa Annika "då säger du ja".

Hustrun påpekade därefter att han inte kan släppa en bok som handlar om att vara modig om han inte vågar vara modig själv.

– Hon känner mig, hon vet att jag är rädd för dansgolv så det är den ultimata utmaningen för mig. En av de största utmaningarna jag har varit med om.

Vad betyder hennes stöd i det här?

– Jättemycket, det hade inte gått annars känner jag. Att leva i den här dansvärlden så pass länge och veta att det skaver någon annanstans. Nej, det känns jätteviktigt.

FOTO: TV4

Annons