BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Rickard Sjöberg klar för Let's Dance 2023 – övertalades av hustrun

20 jan, 2023 
André Färnsveden
Rickard Sjöberg.
Rickard Sjöberg gästade nyligen Efter fem.
Då kom han med ett avslöjande – nämligen att han är klar för Let's Dance 2023.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Sjöberg om framtiden för PostkodmiljonärenBrand logo
Rickard Sjöberg om framtiden för Postkodmiljonären

Rickard Sjöberg har varit programledare på TV4 i över 30 år och är än idag kvar på kanalen. Han började på en av TV4:s lokala tv-kanaler redan på 90-talet innan han sedan tog han över Postkodmiljonären, och har varit med programmet sedan 17 år tillbaka.

När Hänt träffade Rickard Sjöberg tidigare i år avslöjade han även att det han har spelat in ännu en säsong av långköraren och att tittarna kan förvänta sig mer underhållning framöver.

– Vi började precis spela in den 35 säsongen, berättar Rickard.

Men nu kommer han med ett nytt avslöjande!

Rickard Sjöbergs avslöjande i direktsändning – med i Let's Dance

När Rickard Sjöberg gästar Efter Fem blir han intervjuad av Axel Pileby. Men det är inte den enda person som intervjuar honom. Han får även frågar ställda ifrån tidigare kollegan Bengt Magnusson i ett Postkodsmiljonär-format.

Annons

Den tredje frågan som Rickard får svara på är följande:

– Vem av följande ska inte vara med i Let's Dance 2023, läser Bengts röst upp.

Det visas upp fyra alternativ på skärmen, A. Bengt Magnusson, B. Charlotte Kalla, C. Tone Sekelius och D. Rickard Sjöberg.

– Spännande fråga, då vet ju jag att Charlotte Kalla och Tone Sekelius, de har redan offentliggjorts, för det har jag sett. Och då står det mellan mig eller Bengt, och rätt svar på den här frågan är... Bengt Magnusson ska inte vara med i Let's Dance men det ska jag, säger Rickard.

Rickard Sjöberg övertalades av hustrun

Efter avslöjandet förklarar Rickard att han tidigare haft något emot att vara med i programmet.

– Det har inget med programmet att göra, för jag älskar programmet. Jag är så imponerad av alla de här människorna som inte är dansare som kommer dit och lär sig fantastiskt vackra saker att röra sig på, säger Rickard.

Annons

Vidare förklarar Rickard att han har en slags ångest över dans som kommer från barndomen, han känner att dans inte är för honom. Han förklarar att han känner sig stor och i vägen när han är på ett dansgolv.

Men för några år sedan skrev Rickard en bok Våga vara modig, och det var med den i tanken som hans fru Annika slutligen övertalade honom att tävla.

– När jag fick det här samtalet ”Vill du vara med i Let's Dance?”, kom hem till min fru Annika och berättade, då lade hon huvudet på sne och smålog, ”Rickard, du kan inte skriva en bok som heter Våga vara modig och sen tacka nej till Let's Dance. Jag vet att du är livrädd Rickard men jag har din rygg, kör så att det ryker, nu åker vi”. Och då sa jag ja, säger Rickard.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons