Rickard Olssons kryptiska svar om framtiden – efter Bingolotto

Rickard Olsson

TV4-tittarna har spelat sitt sista bingo med Rickard Olsson då han bestämde sig för att hoppa av sitt uppdrag i Bingolotto.
Nu delar han med sig av ett mystiskt svar gällande sitt framtida karriärdrag efter programledarjobbet.

Härom veckan kom nyheten att Rickard Olsson, 53, inte längre kommer att fortsätta sitt uppdrag som programledare för TV4:s succé Bingolotto. Han hade dessutom beslutat sig för att kliva av från arbetet under den pågående säsongen eftersom att han dragits med en långvarig sjukdom under våren. I ett pressmeddelande annonserades nyheten.

– Jag har också under 16 år jobbpendlat från Stockholm till Göteborg, vilket varit slitsamt. Nu vill jag, vilket inte minst världshälsoläget fått mig att inse, i första hand ta hand om min familj, sa Rickard i pressmeddelandet och fortsatte:

– Mitt avtal går ut efter den här säsongen och jag hade redan bestämt mig för att inte förlänga, utan gå vidare i mitt liv och i min karriär. Jag är både stolt och tacksam över att fått leda programmet under två omgångar (2005–2009, 2018–2020). Nu ska jag först återhämta mig, ta hand om mina närmaste och sedan titta framåt.

Framtidsplanerna efter Bingolotto

Efter många år av bingospelande och hjulsnurrande kände han att det nu var dags att gå vidare. Men vad har Rickard egentligen för planer för sin framtid? Strax efter att beskedet om att han avslutar sin roll som Bingolotto-programledare kom, berättade han för Hänt om sina tankar framåt.

Det finns mycket TV och radio kvar att göra”, skrev han då i ett sms till Hänt.

Kryptiska svaret om nya jobben

När Hänt sedan når Rickard några veckor senare delar han med sig av ännu ett kryptiskt besked gällande sina framtida karriärplaner. Som fortsatt sjuk tillbringar han mycket tid i sitt hem och planerar in möten förklarar han.

Har du någonting nytt på gång nu efter Bingolotto eller tar du det som det kommer?

– Det är både och.

Något du kan dela med dig av?

– Nja inte just nu. Det är lite för tidigt.

Men att Rickard ser fram emot framtiden erkänner han. Så nu återstår det att se när och i vilket sammanhang som Rickards ansikte dyker upp nästa gång på tv-rutan.

FOTO: Cornelia Nordström/TT/Johan Carlén/TT